★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Apabila Tinynasweet Berniaga ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

FREE SHIPPING + FREE BLOGGER BISNES + REGISTER MEMBERSHIP + FREE GIFT

.



::::: [ CHANTIQ DALAMAN ] ::::: KLIK { TEMPAHAN | FORM ORDER } UNTUK ORDER PRODUK SNE ::::::: [ CHANTIQ LUARAN ] ::::


★ ★ ★ FOLLOWERS - SWEETY METTY ★ ★ ★

Ena... u pakai ape ye muka u nampak bersih?? Ena u make up ke??



As salam.. Dari tajuk post tu pon da wat ena xtau xnak jawab pe kat diorang.. Bila ramai tanya so better ena sharing apa yang ena pakai ntk kelihatan muka berseri bila di luar bilik :-P.

Dalam jaga dalaman jangan lupa pulak untuk jaga luaran.. Sebab setiap pandangan mata orang mestilah akan pandang pada rupa dulu. Imej melambangkan identiti sesorang.. Kalau tak jaga kulit luar pon tak kan nampak berseri. Ena tak cakapla muka ena ni bersih sangat. Kalau seri tu mungkin adalah seri darah manis :-D. Jenis muka ena ni nampak cerah pucat kalau tak pakai pape.. No wonder la kalau malam2 ena merayap di kaki lima orang terkejot macam nampak hantu.. lagi rambut tak terurus macam cik PON+++++. ^_^ janganla takot nampak saya di tengah malam nak pegi toilet.. Teringat plak dulu2 masa kat ILP tengah2 jalan   kt blok asrama tibe2 akak ni terkejot bertembung dengan ena sampai dye terduduk. Lawak plak ingatkan balik. SAYA TAK BERSALAH!!! 



Ni picture ena xpakai pape sebelum keluar ke mana2. Just cuci muka gunakan 
SAFI RANIA GOLD PEMBERSIH WAJAH LEMBAPAN MENDALAM
Pencuci ikut masing2 yang bersesuaian dengan kulit anda.


Ok ni picture ena dah sapukan foundation NATURACTOR MEIKO KOD 151.
Kod color ni bersesuaian dengan warna kulit ASIA. Berhati2 dengan produk tiruan. Ena sarankan gune span untuk kesan yang lebih rata. Ramai makcik2, akak2 kilang yang minta ena belikan. So siapa2 nak order boleh begitahu ena kat mana nak beli yang asli.

NATURACTOR MEIKO MADE IN CHINA
-Tahan lama. tak mudah luntur.
-Merupakan sunblock. So tak payahla gune krim pelembab or pape. Lepas cuci muka terus pakai foundation ni.
-Tak melekit. tak rasa rimas bila pakai.
-Meratakan warna kulit bagi yang kulit tidak sekata.
-Make up artist juga menggunakannya.. Masa ena bertunang tu pon mak andam juga menggunakan foundation in. (^_^)



SENARAI KOD COLOR

Boleh beli dengan adik IRINE yang sekarang ni comel tengah mengandung. klik DISINI

Hasil setelah touch up dengan compact powder kegemaran ena AVON EXTRA LASTING KOD 106 (SHELL). Ena suka color ni sebab die kemerah-merahan. So takdela nampak muka ena pucat sangat. 



Hanya guna 2 benda ini untuk aktiviti luar. Simple kan? Hasil pon tahan lama.




SIAPA YANG DEKAT SINI KENING DIA JENIS LEBAT BERSEPAH MACAM SAYA??? :-D

Ok ena nak kongsi tips bagi mereka yang nak nampak kening kemas tanpa mencabut atau mencukur bulu kening..



Siapa pernah tengok benda  ni??? 


HIGH BROW BENEFIT. Boleh beli dengan AMOI HEAXA. DISINI

Cara menggunakannya. Lukiskan pada bahagian yang ingin ditutupi.Kemudian ratakan menggunakan berus brow liner,guna tangan ataupon span.



Look my kening yang belum di upgrade :-D. Meh kita lukis2.. letak dot dot dot. Kemudian kemaskan.

.
.
.
.
.
.
.
HASILNYA!!! 
LOOK MACAM ENA TENGAH MAKE UP KAN3?? TU PON ENA BELUM PAKAI BROW LINER. EYE LINER. BLUSHER. LIPSTICK. AWESOME.. . . . PASAL MAKE UP TAK PAYAH REVIEW SEBAB SAYA TAK PAKAR :-D







2 comments:

Mya Amyra said...

Myaa! mya punye kening pun bersepah. lebaat. mcm ulat bulu mama kata. haaha tapi itulaa yang mya sayang :) Thnx for the tips dear

edNA tinynasweet said...

so xperlu riso ntk kelihatan lebih kemas :-D

★ ★ ★ ★ ★ Youtube SNE 4 SWEET ★ ★ ★ ★ ★

 

Finding tinynasweeeeeet

arrowdownred tinynasweet photo arrowdownredtinynasweet_zps11031802.gif

BILA NINJA BERNYANYI

Facebook SNE4SWEET

TINYNASWEET SWEETY METTY Copyright © 2014 This template design by eddyboyz86 | Husby always update blog Wifey | edNA |