Lecturer To Be...

Assalamualaikum....


**Upss.. terselah tulisan saya tak cantik (^_*)

**Ok... memang betol muka saya garang.. muka je ok... kidal ye.. bukan menulis guna tangan kanan :-P

Yeeee.... Lecturer to Be... bukan senang nak jadi senang... Mungkin orang lain perjalanannya mudah.. Tapi usia 25tahun, baru dapat kecapi impian yang lama terpendam :-) Masih bersyukur diberi peluang oleh-Nya.

Dulu.. kecik2 impian jadi cikgu sekolah tapi mak kata 'ko ni garang sangat.. xboleh jadi cikgu'.. silap tu.. bukan garang tapi tegas ye... tapi bile dah meningkat remaja lepasan SPM sambung belajar.. tengok lecturer mengajar macam best je.. mula la nak jadi lecturer..kan3.. Lepas tu apply CIAST.. Wah bukan senang ye nak dapat msuk CIAST ni.. kena plak interview dulu.. masa tu interview memang sangkut 1soalan tak boleh jawab.. rase masa tu memang xdapat masuk CIAST..  Tapi satu yang kita kena tahu dan belajar adalah YAKIN dengan jawapan kite walaupun rasa2 macam tak betul pon.. sebab panel nak tengok keyakinan kita menjawab.. Alhamdulillah bila dapat result tahun lepas macam xpercaya saya dapat!!!! Bayangkanlah yang mohon beribu.. tapi kuota nak 200 je... kire sayala antara insan bertuah tersenarai... Orang lain masuk pon dapat lepas berapa kali mohon.. tapi ena mohon sekali terus dapat.. Berkat doa dari keluarga juga :-)


Kusrus ni dijalankan selama 3 1/2 bulan.. kejap je kan.. tapi boleh kata nangis selalu sebab stress melanda diri.. keje banyak... yelah 3bulan tu ibarat belajar setahun.. banyak benda kena catch up..  badan pon makin susutla. Bila dah habis tu macam tak percaya je.. bangga juga sebab dapat tempuhi masa tu dengan kental dan tabah.. sebabtu la bukan senang nak jadi senang..


**Ada gaya lecturer tak?

so-------itu saje luahan hati saya.. sebabtu slow sikit promotion SNE produk... almaklumlah pegi belajar kejap.. (^______^) But maintain ye amalkan suppliment untuk kekalkan kecerdasan badan.. Yang penting saya suka pori2 da kecil... sangat berpuas hati hasilnya..


**Walaupon tak besar nilainya tapi kami bangga hasil usaha kami bersama-sama.. Tq en.tunang selalu tolong bila saya sibok <3.. 


**Love untuk awak @)>EDDIE FADZWAN--------

***Jangan lupa dapatkan SNE/BE melalui kami dengan harga yang berbaloi2.. Sebarang masalah boleh hubungi kami.. <<<<SNE4SWEET>>>>



**Jangan pentingkan kecerahan tapi pentingkan kebersihan.. Nasihat dari ena "Semua orang dilahirkan cantik, kulit pon cantik.. jangan bandingkan atau rase kurang bila kulit kite dilahirkan gelap.. tapi jagala ia seperti menjaga diri sendiri'



1 Chantiq Manis:

eddyß♥γz86® said...

Ilmu perlu disampaikan supaya dapat dimanfaat kan oleh manusia lain ke arah kemajuan dan dikongsi nikmat bersama.... TAHNIAH fiance!!!