ツ Teman Tapi Mesra

Shooting Rancangan Tumit Tinggi RTM TV1 | Program Majalah Wanita

Assalamualaikum Reader :)

Alhamdulillah kali ini ena diberi peluang untuk muncul di kaca tv di bawah terbitan RTM bagi satu program majalah wanita iaitu "Tumit Tinggi" yang memaparkan mengenai pelbagai isu berkaitan wanita yang menyentuh tentang aspek kejayaan, permasalahan dan gaya hidup.

Siaran ini telah pon bermula pada bulan April 2017.


Dua personaliti cantik, Ain Edruce dan Sarah Hildebrand merupakan pengacara dan disiarkan selama 30 minit pada setiap hari Ahad, pukul 12.05 tengah hari di TV1.


Dibahagikan kepada tiga segmen yang dipaparkan setiap minggu iaitu Hebat & Bergaya, Jom Bantu dan Bersama Blogger. 

Tetapi yang bestnya untuk episod ena ni merupakan segmen terbaru iaitu "Tips". Jadi ena rasa bertuah sangat akan terlibat sebanyak 3 episod. Haaa.. walaupun durasi tayangan adalah pendek tapi tips yang ena kongsikan ini dapat 3 kali tayangan untuk 3 tips yang berbeza.

Dijangka episod ena akan ditayangkan pada awal tahun hadapan bulan Januari 2018.


Antara wanita berjaya yang terlibat adalah pelakon dan usahawan cantik, Noor Neelofa Mohd Noor, pengarah serta pengasas Naelofar Hijab.


Pengasas Butik Telekung Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd, Padzilah Enda Sulaiman.


Blogger hebat Fatin Suhana, seorang penulis blog muda juga usahawan pakaian dan tudung wanita.

Sebenarnya.. Ramai lagi blogger yang terlibat dalam program ni. Malah ena juga tumpang gembira buat mereka.

Ena tidaklah sehebat mana tetapi peluang yang diberikan sangat memberi inspirasi untuk mencabar lagi kebolehan diri.



Masa first intro ni memang ena gugup sangat.. Nasib pihak produksi banyak membantu cara menyampaikan dialog dengan lebih baik.

Sebenarnya skrip mula2 hafal tapi bila tengok kamera terus hilang. Hehe.. terpaksa bagi spontan je.


Nantikan first episod tips yang akan ena kongsikan berkaitan kereta anda :)



Masa ni confident level dah up sikit.. Tu yang nampak yakin bercakap. Seronoknya sebab lepas hujan. Maka takdelah rasa berpanas sangat.




Rasa berbesar hati sebagai Presiden Kelab, sangat bertanggungjawab membantu wanita di luar sana untuk menjaga kereta dengan cara yang betul.

Jangan lupa saksikan banyak lagi scene menarik dan tips yang ingin ena kongsikan bagi wanita tidak mudah tertipu dan dipandang rendah oleh kaum lelaki. :)


Senarai Supporter :

Presiden ----> RANGER MYPERODUA CLUB ☆ RMPC
Boleh lihat produk kami di sini.

Wrap kereta (Lime Green) ----> JFA Garage & Car Boutique
Untuk dapatkan harga ahli sebanyak RM1700 (Harga asal RM2800) boleh wassap ena di SINI

Yakin dengan senyuman ----> Nucifera Teeth Whitening
Contact Zara di SINI

TQ Reading :)

45 Chantiq Manis:

dorsett pink said...

Tahniah dapat masuk TV. btw, saya dah follow sini

Juls Julie80 said...

tahniah...!! hehe..salam perkenalan.. hrp dpt berkongsi info byk3.. btw, kite follower #537

Khalisah Hazrina said...

wah besnye puan dpt masuk TV. nanti boleh ajak kite skali.hehhe..

Raydah said...

uwahhhh so cool. Raydah follow sini tau. #538

do follow my new blog too ya ^^

kak gojes said...

Bestnya dpt masuk rancangan Tumit Tinggi

Cik manggis said...

Wah hebat sis..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Salam kenal ena..wah..femes rupanya ena ya nak masuk tv lagi ni..hihi

Ana Suhana said...

Tahniah ena. Semoga menjadi inspirasi para blogger yg lain.

ubai ismail said...

tahniah.. bukan mudah nak masuk tv kan..

aswaleyla said...

wahh hebat masuk tv. selalu juga tgk kasut tumit tinggi ni, nak tgk segmen blooger sape yg msuk

ayunie ramli said...

Waaa thniahhh.. bukan calang calang jugak nk msuk tumit tinggi ni. Stay tune..

galaksi viral said...

Wowwww... hebat la kak Ena. Tahniah kak Ena. Bukan calang2x nak masuk rancangan TV ini. Terbaik la kak Ena. :D

MommaVogueHD Noriza Abdul Rahman said...

Tahniah! semoga terus maju jaya dengan bidang yang diceburi ye. Hebat blogger wanita ni

dear anies said...

wahhhhh bertambah glamer lg uuuu tahniahhhh!!!

Azhafizah Md Nor said...

hebat Ena. Tahniah!

mamapp said...

Hebatnya.. Tahniah ye

Salatul Zarida said...

Pernah tengok sekali rasanya program ni, tu pun sebab masa cuti. Bila kerja tak dapat nak tengok

Hasliynda Umairah said...

tahniah

Cik Puan Ena said...

Tq sis visit here.. like ur blog..

Cik Puan Ena said...

InsyaAllah.. idea keluar spontanla menaip. Hehe..tq,visit here.

Cik Puan Ena said...

Hehe..rezeki...tq ye.. jgn lupa tonton taw

Cik Puan Ena said...

Tq raydah.. comel blog awk..

Cik Puan Ena said...

Tq kak gojes.. tula rezeki ena.. hntar proposal terus accept..

Cik Puan Ena said...

Tq cik manggis.. awk pon hebat..

Cik Puan Ena said...

Tq sis..rezeki ena..

Cik Puan Ena said...

Tq ana.. awk pon jadi inspirasi ntk ena..hebat dlm blogging.

Cik Puan Ena said...

Tq.. btol tu..asik cut je..hehe..gugup tp nasib baik bole control..

Cik Puan Ena said...

Tq awk..tp ada segmen baru taw.. ena bukan segmen blogger..tp tips.

Cik Puan Ena said...

Btol tu.. mmg susah nk dpt..die nk cri apa unik kita selain dri org lain.tryla hntr proposal..mane tahu ada rezeki.

Cik Puan Ena said...

Tq dik..tinggi sgt pujian tu.

Cik Puan Ena said...

Tq..sis pon hebat.. dlm uruskan anak boleh blogging lgi..

Cik Puan Ena said...

Tq anies..hehe..mane ada femes..biasa je..

Cik Puan Ena said...

Fizah lg hebat 😊 like ur blog.

Cik Puan Ena said...

Tq mama 😊 sume wanita hebat..

Cik Puan Ena said...

Episodbaru hari ahd.. tp ada ulangan jumaat tv2 n sabtu tvi.. hehe..hope sis dpt tgk nnti..tahun depanla.

Cik Puan Ena said...

Tq sis 😊

Salina Johari said...

Tahniah Ena..tumpang bangga..moga terus sukses dlm apa jua lapangan yg diceburi kelak.Aamiin

Rafzan Tomomi said...

wahhh goodluck ya ! hehe. Bagus rancangan Tumit Tinggi ni

Zayani Zulkiffli said...

Sukalah tengok orang perempuan berjaya dalam part kereta-kereta ni. Saya dulu tau sikit-sikit, then dah lupa. Haha

Mawardi Yunus said...

Tahniah dapat masuk Tv. Btw selamat tahun baru

Syafiera Yamin said...

Tahniah dapat masuk tv, tak sabar bila pula kita kan ? Huhuh

dboystudio said...

nice!

Aneezah Johnson said...

Tahniahh,semoga semuanya berjalan lancar ya

Anonymous said...

Tahniah,semoga semuanya berjalan dengan lancar:)

Lia Hasty said...

Anyway tahniah jadi salah seorang blogger yang sertai rancangan ni. Bukan calang2 dapat terpilih kan.