Shooting Rancangan Tumit Tinggi RTM TV1 | Program Majalah Wanita

Assalamualaikum Reader :)

Alhamdulillah kali ini ena diberi peluang untuk muncul di kaca tv di bawah terbitan RTM bagi satu program majalah wanita iaitu "Tumit Tinggi" yang memaparkan mengenai pelbagai isu berkaitan wanita yang menyentuh tentang aspek kejayaan, permasalahan dan gaya hidup.

Siaran ini telah pon bermula pada bulan April 2017.


Dua personaliti cantik, Ain Edruce dan Sarah Hildebrand merupakan pengacara dan disiarkan selama 30 minit pada setiap hari Ahad, pukul 12.05 tengah hari di TV1.


Dibahagikan kepada tiga segmen yang dipaparkan setiap minggu iaitu Hebat & Bergaya, Jom Bantu dan Bersama Blogger. 

Tetapi yang bestnya untuk episod ena ni merupakan segmen terbaru iaitu "Tips". Jadi ena rasa bertuah sangat akan terlibat sebanyak 3 episod. Haaa.. walaupun durasi tayangan adalah pendek tapi tips yang ena kongsikan ini dapat 3 kali tayangan untuk 3 tips yang berbeza.

Dijangka episod ena akan ditayangkan pada awal tahun hadapan bulan Januari 2018.


Antara wanita berjaya yang terlibat adalah pelakon dan usahawan cantik, Noor Neelofa Mohd Noor, pengarah serta pengasas Naelofar Hijab.


Pengasas Butik Telekung Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd, Padzilah Enda Sulaiman.


Blogger hebat Fatin Suhana, seorang penulis blog muda juga usahawan pakaian dan tudung wanita.

Sebenarnya.. Ramai lagi blogger yang terlibat dalam program ni. Malah ena juga tumpang gembira buat mereka.

Ena tidaklah sehebat mana tetapi peluang yang diberikan sangat memberi inspirasi untuk mencabar lagi kebolehan diri.



Masa first intro ni memang ena gugup sangat.. Nasib pihak produksi banyak membantu cara menyampaikan dialog dengan lebih baik.

Sebenarnya skrip mula2 hafal tapi bila tengok kamera terus hilang. Hehe.. terpaksa bagi spontan je.


Nantikan first episod tips yang akan ena kongsikan berkaitan kereta anda :)



Masa ni confident level dah up sikit.. Tu yang nampak yakin bercakap. Seronoknya sebab lepas hujan. Maka takdelah rasa berpanas sangat.




Rasa berbesar hati sebagai Presiden Kelab, sangat bertanggungjawab membantu wanita di luar sana untuk menjaga kereta dengan cara yang betul.

Jangan lupa saksikan banyak lagi scene menarik dan tips yang ingin ena kongsikan bagi wanita tidak mudah tertipu dan dipandang rendah oleh kaum lelaki. :)


Senarai Supporter :

Presiden ----> RANGER MYPERODUA CLUB ☆ RMPC
Boleh lihat produk kami di sini.

Wrap kereta (Lime Green) ----> JFA Garage & Car Boutique
Untuk dapatkan harga ahli sebanyak RM1700 (Harga asal RM2800) boleh wassap ena di SINI

Yakin dengan senyuman ----> Nucifera Teeth Whitening
Contact Zara di SINI

TQ Reading :)

45 Chantiq Manis:

  1. Tahniah dapat masuk TV. btw, saya dah follow sini

    ReplyDelete
  2. tahniah...!! hehe..salam perkenalan.. hrp dpt berkongsi info byk3.. btw, kite follower #537

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. idea keluar spontanla menaip. Hehe..tq,visit here.

      Delete
  3. wah besnye puan dpt masuk TV. nanti boleh ajak kite skali.hehhe..

    ReplyDelete
  4. uwahhhh so cool. Raydah follow sini tau. #538

    do follow my new blog too ya ^^

    ReplyDelete
  5. Bestnya dpt masuk rancangan Tumit Tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak gojes.. tula rezeki ena.. hntar proposal terus accept..

      Delete
  6. Salam kenal ena..wah..femes rupanya ena ya nak masuk tv lagi ni..hihi

    ReplyDelete
  7. Tahniah ena. Semoga menjadi inspirasi para blogger yg lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ana.. awk pon jadi inspirasi ntk ena..hebat dlm blogging.

      Delete
  8. tahniah.. bukan mudah nak masuk tv kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.. btol tu..asik cut je..hehe..gugup tp nasib baik bole control..

      Delete
  9. wahh hebat masuk tv. selalu juga tgk kasut tumit tinggi ni, nak tgk segmen blooger sape yg msuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq awk..tp ada segmen baru taw.. ena bukan segmen blogger..tp tips.

      Delete
  10. Waaa thniahhh.. bukan calang calang jugak nk msuk tumit tinggi ni. Stay tune..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu.. mmg susah nk dpt..die nk cri apa unik kita selain dri org lain.tryla hntr proposal..mane tahu ada rezeki.

      Delete
  11. Wowwww... hebat la kak Ena. Tahniah kak Ena. Bukan calang2x nak masuk rancangan TV ini. Terbaik la kak Ena. :D

    ReplyDelete
  12. Tahniah! semoga terus maju jaya dengan bidang yang diceburi ye. Hebat blogger wanita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..sis pon hebat.. dlm uruskan anak boleh blogging lgi..

      Delete
  13. wahhhhh bertambah glamer lg uuuu tahniahhhh!!!

    ReplyDelete
  14. Pernah tengok sekali rasanya program ni, tu pun sebab masa cuti. Bila kerja tak dapat nak tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Episodbaru hari ahd.. tp ada ulangan jumaat tv2 n sabtu tvi.. hehe..hope sis dpt tgk nnti..tahun depanla.

      Delete
  15. Tahniah Ena..tumpang bangga..moga terus sukses dlm apa jua lapangan yg diceburi kelak.Aamiin

    ReplyDelete
  16. wahhh goodluck ya ! hehe. Bagus rancangan Tumit Tinggi ni

    ReplyDelete
  17. Sukalah tengok orang perempuan berjaya dalam part kereta-kereta ni. Saya dulu tau sikit-sikit, then dah lupa. Haha

    ReplyDelete
  18. Tahniah dapat masuk Tv. Btw selamat tahun baru

    ReplyDelete
  19. Tahniah dapat masuk tv, tak sabar bila pula kita kan ? Huhuh

    ReplyDelete
  20. Tahniahh,semoga semuanya berjalan lancar ya

    ReplyDelete
  21. Tahniah,semoga semuanya berjalan dengan lancar:)

    ReplyDelete
  22. Anyway tahniah jadi salah seorang blogger yang sertai rancangan ni. Bukan calang2 dapat terpilih kan.

    ReplyDelete

JUTAAN Terima kasih kerana memberi maklumbalas! Semoga kita senantiasa KEEP IN TOUCH! Maka dengan itu, Ena hargai kalian dengan menyampaikan ANUGERAH BERPRESTIG "BLOGGER AWARD - CREATIVE BLOGER AWARD" kepada setiap pemaklumbalas posting Tinynasweet! sila ambil di sini https://tinynasweet.blogspot.my/2014/04/creative-blogger-award.html