ツ Teman Tapi Mesra

Review | Best Foundation | MCCT Foundation By Meiko Japan

Assalamualaikum Reader :)

Ena nak share the best foundation ena pakai since 2012. 

Memang setia pakai brand Meiko dari first Naturactor Cover Face sehingga terkini guna latest produk iaitu MC Cover & Face Treatment (MCCT).

Highly recommended pakai brand ni sebab original from Japan, harga mampu milik dan tahan lama.

1pcs ni rate harga RM65 tapi yang bestnya boleh tahan sampai 2tahun taw!

It's depends berapa kerap kegunaan. Kalau macam ena freelancer jarang keluar rumah memang boleh tahan. 

Bayangkan last beli Feb 2016 tapi masih ada lagi separuh. 

So kalau korang yang jenis bekerja di luar memang perlu pakai hari2 boleh tahan sampai setahun. Berbaloi tak??

Kenapa setia pakai 5tahun? Seriously ia sangat membantu merawat kulit seperti susah naik jerawat dan kulit tidak kering kerana mengandungi Jojoba Oil dan Vitamin C.

🌹🌹 Fragrance free 🌹🌹
❤ Tidak berminyak ❤
🌹🌹 Tahan selama 8 jam 🌹🌹
❤ Selamat digunakan sehingga 3 tahun ❤
🌹🌹 Tidak waterproof. Senang sangat dicuci 🌹🌹 
❤ Tidak menyebabkan iritasi pada wajah ❤

Kalau nak touch up just ambil masa 2-3minit. Sebab full cover dan hasilnya memang flawless. 

Then, nak bersihkan tak perlu pakai makeup remover pon.. Just terus pakai cleanser.
Suggest pakai kod CF151 sebab sesuai dengan tona kulit Asia macam kita. Tak terlalu cerah atau gelap.


Pastikan beli 100% original Meiko Japan dari pengedar sah. 
No pasar malam buatan cina okey..

Whatsapp : 013-3986129 ( Zunita Ramli )

TQ Reading :)

42 Chantiq Manis:

Nona Qiyah said...

Boleh tahan sampai 2 tahunnnn?

Terrbaikkkkkkkk !! hehee

sis gee said...

wah jimat tuu..pakai sikit dah full cover satu muka...

Ezna Ahmad Khalili said...

Kalau boleh tahan lama memang sangat menarik tapi ikut penggunaan jugak kan...kalau dok tepek tetebal kejap je dah habis. Hee Hee...

Fadzi Razak said...

Saya kalau brand Jeun ni memang suka sangat. Yang ni sampai boleh tahan 2 thaun, memang berbaloi sangat dengan harga yang dibeli

Kak Su @KakSu ~ Membantu ibu2 dirumah membina bisnes online said...

Jimat sungguh tu Ena.. pandai Ena berjimat cermat dalam penggunaan ya. Tapi .. just curious.. warna dan bau dia masih sama ke dah simpan lama tu
Jom tingkatkan trafik blog anda dengan 12 tip sempoi ini

Zayani Zulkiffli said...

Uih lamanya tahan sampai 2 tahun. Awak pakai tiap-tiap hari ke tak?

Amanda Suria said...

Mak aiii...sampai 2 tahun ni..sure jimat betul ni..macam akak ni hari2 mekap mmg x tahan la..jangan kata 2 tahun..sebulan pun belum tentu tahan..tp akak memang cari foundation meiko ni sbb selain mencantikkan ia merawat kulit juga..pernah guna dulu..

Ana Suhana said...

Harga murah siap boleh tahan sampai 2 tahun. Nampak cantik dan kemas hasil dia. Nak bersihkan pun senang kan.

Hasif Hamsyari said...

wah.. sweetnya nampak! bolehlah nanti suggestkan dekat mak atau kakak. mesti diorang pun suka ni. hihi

tenku butang said...

wah.. jenama ni memang popular dikalangan makeup artis kan? sebab tak berminyak dan senanng cuci.. TB tak pernah try lagi.. maybe boleh try nanti.

Lia Hasty said...

Bestnya produk long lasting ni. Fragrance free tu berguna siapa yang kulit sensitif.

Shasratul Kamaruddin said...

Waahh lamanya boleh tahan. Produk ni ada paraben tak?

Maisarah Humaira said...

jimatlah macam tu. nak bersihkan pun tak perlu pakai makeup remover..senang la

www.maisarahsidi.com

dboystudio said...

banyak pulak pilihan kan2? sesuai kalau bagi hadiah kat kawan2 wanita mcm nie.

Jane Chua said...

Foundation can last for 2 years ? Wow... I really need to check this out.

Afizah Abd Rahman said...

Perghhh... Boleh tahan 2 tahun. Lama tu. Memang jimat sangat ni.

Bella Jamal said...

Bagusnya foudation ni. Saya memang selalu kena pakai foundation atau BB Cream sebelum keluar. Maklumlah muka tak flawless. Btw. dah pakai 5 tahun dengan hasil yang positif buat saya rasa nak cuba.

seri wangi said...

kak pun suka pakai foundation tp yg ni blm cuba lagi

danan wahyu said...

warna foundation tepat dengan kulit asia , cantik

Cik Puan Ena said...

Tu yg best.. jimat dan berkualiti..

Cik Puan Ena said...

Btol tu..tak perlu apply tebal..bekas ni kecik je tp isi die padat.

Cik Puan Ena said...

Sis..xperlu pakai tebal..ckit je dah nmpak cantik..dah selali cuba jatuh cinta..

Cik Puan Ena said...

Bukan tak percaya produc local tapi mmg brand ni bagus sgt.. kulit muka lembut..xrosak..xrugi beli taw..jimat xperlu pakai makeup remover .

Cik Puan Ena said...

Jgn risau sis.. selepas bekas dibuka tahan smpai 3tahun.. mmg xdiletak tarikh expired sbb ikut pda pengguna.lepas buka baru dikira tahan smpai 3tahun.. kualiti maintain..xpernah lgi ena pakai muka jdi rosak.. malah makin lembut..ramai tanya ena pakai apa sbb muka bersih..tula rahsianya..xde tepek krim muka pon..

Cik Puan Ena said...

Ena pakai seminggu 3-4kali je sbb bekerja di rumah.. pengalaman kerja dlu hari2 pakai akan tahan smpai setahun.. jgn riso tahan 3tahun..xkan berubah warna or bau pon xde..

Cik Puan Ena said...

Pakai mcct kak..kalau akk jnis makeup hari2 boleh tahan setahun.. apply nipis je dah cantik..kulit muka xrosak.. ena pon mmg suka makeup ni..

Cik Puan Ena said...

Btol ana..ena xpakai makeup remover pon.. senang cuci..hehe.. tu yg best.. pakai sekali confirm jatuh cinta..

Cik Puan Ena said...

Boleh sgt. Msti dorang suka.. kalau tgk bekas xpercaya kecik je..tp bila dah pakai baru mereka paham kenapa jimat..hehe.

Cik Puan Ena said...

Yup btol..ena dlu kawen pon mak andam pakai foundation ni.. terkejut jugak.hehe.. tp kena hati2 takut x ori.. jgn beli di pasar malam.

Cik Puan Ena said...

Btol lia..warna xpernah berubah walaupon simpan lama.. so far muka xpernah pulak rosak..yg penting beli ori..bukan mahal pon..

Cik Puan Ena said...

Jgn risau.. mmg suci sbb boleh dibawa solat.. nk cuci pon senang..xde bau yg kurang enak..

Cik Puan Ena said...

Kan.. jimat masa nk cuci..hehe.

Cik Puan Ena said...

Kalu bg dorang confirm bahagia 😁😁😁

Cik Puan Ena said...

Its really amazing. 5years testimony 🤗

Cik Puan Ena said...

Kan.. cubalah.. best sgt.muka x berminyak

Cik Puan Ena said...

Cubalah..brand japan ni mmg bagus..yg pnting ori taw.. jgn beli buatan cina..

Cik Puan Ena said...

Cubalah kak...mane tahu serasi 🤗

Cik Puan Ena said...

Bgus sbb ada warna sesuai ntk kulit asia. Xdelah risau nk pilih color.

Mek Onie said...

Wowwww... foundation dari jepun. Harga not bad!Suka. Tapi kalau best lagi, foundation tu dalam tiub. Mudah jaga dan apply kan. Yg ni tangan kena betul2 bersih baru boleh calit di foundation tu

Cik Puan Ena said...

Haah..tgn kena bersih.n span pon rajinla tukar..penting ntk elak muka berjerawat..

Shafyqah Azry said...

wow 2 tahun? berbaloilah dengan harga yang ditawarkan

galaksi viral said...

Boleh tahan 2 tahun. Wah hebat tu kak. Produk jepun mmg terbaik. :)