ツ Teman Tapi Mesra

Holiday Johor Part 4 | Ikea Tebrau

Assalamualaikum Reader :)

Ena berkesempatan pergi ke Ikea Tebrau yang baru lagi dibuka, memang besar tempatnya.

Naik ke tingkat 1 untuk melihat showroom dan bagi memastikan anda tidak sesat, ikut panduan "Anak panah" di lantai.

Syok2 berjalan tengok showroom ni rupanya jejak 3jam jugaklah. Hehe.. lama betol. Tu pon tengok kejap2 je taw.

Kalau ena survey betol2 nak beli barang tak tahulah berapa jam. Hehe. So shopping barang Ikea lebih kurang 3jam, harga parking RM3.

Tak pasti harga parking berapa sebab ena lupa nak tengok.haha.. teruja punya pasal.









Nasib Sumayyah dah besar. Hehe. Siapa ada baby memang suka nak deko bilik ni.




Boleh jadi panduan untuk deko bilik Sumayyah.



Part paling suka tengok adalah kitchen. Rambang mata nak beli barang taw.



Tengok dalam gambar macam nampak besar kan? Tapi ruang bagi setiap decorations adalah kecil. 

Ena pon macam tak percaya tengok, barang dia muat untuk saiz bilik yang kecil.

Ikutkan sama je saiz dalam rumah ena tapi bila tak kreatif nak susun atur barang, nampak sempit. So boleh lah dijadikan panduan untuk rumah sendiri.


 Pada bahagian lot tertentu akan ada permainan ni. Baguslah senang ibu nak survey barang, die khusyuk main ni je.. :)




Budak2 memang tak bosan ke sini sebab banyak display. Play kitchen rate RM389.


Sumayyah seronok main dengan sepupunya, Naufal. Sebenarnya susah juga nak kawal budak2 di tempat luas macam ni, dia seronok main lari2 sebab ada geng. 

So parents kena pantau selalu. Penat jugaklah nak kejar. Risau barang pecah :(

Yang penting memang best dan puas hati berjalan. Tak perlu pergi jauh2 sebab di Johor dah ada. Hehe.. jangan lupa singgah ke Ikea Tebrau jika kunjung ke JB.

Last but not least :)

25 Chantiq Manis:

Amanda Suria said...

Cantik2 barang Ikea..akak kalau pi ikea mmg wallet jahanam..diorang ckp Ikea Tebrau ni besar giler erk..x pernah la sampai lagi

Ezna Ahmad Khalili said...

Ikea Tebrau tak pernah gi lagi. Ikea Mutiara Damansara dan Ikea Cheras je pernah terjah. Nanti jalan2 Johor kita gi Ikea ni lak jalan2.

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Sebaiklah negeri Ccl tak da cawangan ikea ni , kalau ada confirm tiap bulan wajib geledah ikea cri barang2

aswaleyla said...

teringin nak pegi ikea. brg dia lawa lawa dan minimalist sngt

Nadia Johari said...

pergi ikea mesti membeli..hahaa

Lia Hasty said...

Kalau pergi johor nak singgah ikea tebrau ni. Dah lah kita peminat meatball. Nak tunggu ikea penang siap lambat lagi.

emi said...

Katanya ikea tebrau ni lebih besar kawasannya kan? ikea cheras & damansara pn dh lama sgt tak pergi

Maisarah Humaira said...

memang cantik dekorasi perabot kat ikea. perabot dia pun best2 belaka

www.maisarahsidi.com

Afizah Abd Rahman said...

Rambang mata kalau pergi Ikea. SUka tengok decoration dalam tu. Semua cantik-cantik.

tenku butang said...

besar ikea tebrau ni yea.. TB tertarik yang ada tempat mainan tu.. amboih.. ke situ plak fokusnya TB yea.. hahaha.. terfikir nak pi Ikea tapi kalau ada tempat mainan untuk anak-anak mcm dalam gambar atas ni lagi best.. hehehe

Bella Jamal said...

Mampu tengok ajelah. Nak beli pun sikit2 sahajalah. Memang cantik kalau tengok showroom IKEA. Rasa nak je baring kan tengok bedroom yang cantik gila.Selalau pi IKEA Damansara ajelah. Pergi makan meatball. Hehe

Bella Jamal said...

Mampu tengok ajelah. Nak beli pun sikit2 sahajalah. Memang cantik kalau tengok showroom IKEA. Rasa nak je baring kan tengok bedroom yang cantik gila.Selalau pi IKEA Damansara ajelah. Pergi makan meatball. Hehe

galaksi viral said...

Wah, mmg besar Ikea ini kan kak. Cantik2x pula barangnya. Memang best shopping tu. huhu. :D

Cerita Huda said...

Kalau cuci mata kat Ikea memang tak sedar cepat jer masa berlalu

Nurul Syahirah said...

cantik ya amat.. ni ada yang tak nak balik kalau da pergi sana :p

Rawlins GLAM said...

Rawlins boleh stay di Ikea seharian sebab memang bahagia kalau kat situ. Bebudak lagi la bahagia kalau dapat ke Ikea kan. Cuma Rawlins rasa sedikit bahaya kalau pergi - mesti terbeli something.

Henry Tan said...

the one in tebrau looks nice altho i have not been there! hope the one in penang open soon!

Cik Yaya said...

salam...
subhanAllah.cantik btul deko2 ikea ni kan..
geram tgok..

Syafiera Yamin said...

wow baguslah dah ada ikea di sana, senang orang tebrau nak shoopiing kalau tu my sister asik suruh kitaorang belikan je, jadi personal shopper hehe

Syafiera Yamin said...

Wow cuci mata dok dalam Ikea, lepas dah tengok semua barangan lepas tu pergi makan meatball haha

Syafiera Yamin said...

ada lagi aprt lain ye, hahah apa pun tahniah orang tebrau dah ada IKEA dekat situ, nanti tiap tiap minggu dok nak sinngggah situ je haha

sis gee said...

syoknya jenjalan ikea..gee kalau pergi KL mesti melawat si ikea tu..hahaha!huntongnya orang Johor!

Hafiza AizZawa said...

bestnye sebab tak nampak mcm ramai org.. Fiza kalau pegi ikea pening tambah pulak ikea damansara.. sesak rasanya..

ayunie ramli said...

seronoknya ! mek lame dah tk pegi ikea. biasa beli dalam shopee je. tapi memamg rambang mata kalau pegi ikea. hihi

Mar Mansor said...

seronok pegi ikea