ツ Teman Tapi Mesra

Pakej Sarapan serendah RM2 | COD Muar

Assalamualaikum Reader :)

1 perkara sepanjang 4 tahun ena menetap di Muar adalah jatuh cinta dengan makanannya. Kalau nak cerita tempat makan best kat Muar ni 1 entri ni memang tak cukup. Hehe..

Yang paling syok tu kau nak makan apa, order je. Tahu2 dah sampai depan rumah. Nak sarapan, lunch, dinner, cake & pastry, malah nak beli seafood fresh dari laut pon ada delivery.

Cas paling murah RM2-3 bagi yang berdekatan. Kalau jarak dalm 5km, cas RM5 tu memang ena tak nak sebab mahal. Better ambil sendiri. So kena tanya dulu siap2 cas pengangkutan dikenakan. Baru berbaloi.

Paling favourite sarapan pagi adalah Nasi Lemak. Ni memang ena suggest. Sebab kenapa?


4 items dapat untuk harga RM2.
Nasi Lemak telur 1/2 biji + sosej 1pcs + Mini Pulut Panggang + Air Teh O panas.

Penilaian : 4/5 bintang.

Penghantaran ambil masa 10 minit.

Nasi lemak sedap, memang kenyang makan 1 set ni

Sambal sedap cuma ena tak tahan pedas. Tapi so far makan takde sakit perut.

Pulut panggang pon sedap cuma pedas sikit. Maybe korang kuat pedas boleh layan lah.

Air Teh O tu memang dapat dalam keadaan panas dan manis sikit. Ena memang tak berapa kuat manis.

Tak mengecewakan. Sama dapat seperti di dalam gambar. Kalau badan kecil macam ena ni kenyang makan 1set sahaja.
.
.
Order dibuka seawal 7 pagi hingga 2 petang @ sehingga habis.

Operasi pada setiap hari kecuali jumaat dan ahad.

Info lanjut : Nasi Lemak De'Generasi

34 Chantiq Manis:

Cik Puan Ena said...
This comment has been removed by the author.
Henry Tan said...

RM2 only? wahhh how do they even earn from this.

Maisarah Humaira said...

murahnyaaa, dapat banyak pula tu. jimat ni

www.maisarahsidi.com

AziRahmanDotCom said...

Murahnya. Nampak menarik juga.

khalisah hazrina said...

besnye dgn harga rm2 boleh nikmati makan sedap. sure ramai yang nak beli.

Cerita Huda said...

murahnya. huda pun orang muar, tapi dah merantau ke negeri lain. nnt balik kg boleh la try.

Amanda Suria said...

Menarik...muar area mana..adik akak kahwin ngan org Bakri..la ni tinggal di Taman Melati..akak selalu ke Muar.makanan mmg best

tenku butang said...

woww.. murah sangat tu RM2 boleh dapat macam dalam gambar tu? kenyang kalau rupa tu.. mesti ramai yangs erbu ni kan?

dboystudio said...

murahnya mesti sedap :) hope dapat untung jugak kan..

Fadzi Razak said...

Serius RM2 je untuk semua tu? Murah betul ni. Saya doakan semoga owner dilimpahkan rezeki yang banyak InsyaAllah

miera said...

This is super affordable.. wish we had something like this here too... but in KL semua pun mahal mahal

Coretan Masa said...

wah... hanya rm2... murah tu... skang mne nk dapat smua tu dgn harga rm2 je...

ummi qadeer said...

murahnya.nanti kalau pergi bakri boleh nyinggahni

Zharif Azis said...

Wow murahnya ! Nampak menyelerakan sekali. Tapi jauh sekali Muar

atiehilmi dot com said...

kakak suka nasi lemak daun pisang sebab wangi.. pekena pula dengan kopi.. memang melayang.. hee~ tau tau mata kelat minta bantal..

Maya said...

Kalaulah kat shah alam pun ada servis camni... Mesti best...

Hanny Abdullah said...

Wowww murah nya...mana nak dapat kat KL rega mcm tu..kalau kl ada sure menderu org beli..hehehe

Nurhasanah Ismail said...

Besntnya COD. Buka cawangan shah ala pliss ^^

danan wahyu said...

murah sekali :D

Salina Johari said...

Bagusnya la hai servis..murah lak tu..kenapala ada yg ambil kesempatan jual mahal dan tak sedap...waaaaaa sedih betul..

Henry Tan said...

RM2 sehaja?! that's very affordable! good for those who want to save money!

Mimi Azirah said...

Murahnya.. Bagus

Wendy Pua said...

you can't buy anything at RM2,
now you can get a breakfast at rm2!

seri wangi said...

Wah...murahnya kenyang plk tu...nti nak singgah klu gi Muar

Cik Puan Ena said...

Muo maju dah skrg.hehe.. ada grabcar n byk delivery. Jimat masa nk ngadap jam.

Cik Puan Ena said...

Lokasi jln daud sis.. hari ahad die niaga kat pasar tani dkt stadium muar.

Cik Puan Ena said...

Sy mula2 mcm xpercaya..tp dah rasa mmg puas hati. Sedap.

Cik Puan Ena said...

Tula kdg2 terkilan peniaga kejar untung tp xjaga kualiti makanan.. makanan tu kan rezeki pd customer.

galaksi viral said...

RM2 je dapat satu set makanan sarapan ni. Mmg sangat berbaloi kak. Kalau GV duk Muar, pasti GV order juga kak. Nampak lazat nasi lemak kat atas kak. :D

Pen My Blog said...

The price point for this is extremely affordable. That's pretty amazing.

Cik Yaya said...

MasyaAllah. murah nye..
xkan dpt hrga mcm tu dgn item yg dpt..kalo kt klang
huhu

Betty Liew said...

So shock when see the breakfast price start from RM2. That really cheap and affordable.

Hafiza AizZawa said...

Murah.. kalau sedap mmg sangat berbaloi..

ayunie ramli said...

kalau mek mungkin tk ckup. hahaha. tp pedas tu erkkkk. mek tak tahan lerr.