ツ Teman Tapi Mesra

Pertandingan Akhir GUGU GAGA BEBE ANUGERAH

Assalamualaikum Reader :)



"Tidak terlambat untuk ena ucapkan Selamat menyambut bulan Ramadhan. Semoga bulan baik ini akan memberi keberkatan kepada kita semua. Aamin."


Alhamdulillah syukur sebab anak ena, Dhia Sumayyah berjaya ke peringkat akhir pada 28 April 2018 yang lalu di Mydin Seremban 2. Lama juga pertandingan ni dianjurkan dari tahun lepas. Sebab perlu lalui banyak stage. Dari peringkat hantar gambar kreatif bersama Minyak bebe, kemudian terpilih ke Semi Final sehingga lah ke Top 10 Final.

Ena memang gunakan Minyak Bebe Anugerah ni sejak sumayyah dilahirkan lagi sampailah sekarang usia dia dah 2 tahun 9 bulan. Banyak kebaikan selain elakkan kembung perut, boleh legakan sakit sembelit dan juga kalau sumayyah ni ada terhantuk kat mana2 bahagian, Cuma sapu je minyak ni, insyaAllah cepat surut.

Sumayyah tersenarai Top 10 finalist untuk Kategori B (19 - 35 bulan ). Yang best tu ada 3 kategori dan semuanya mempunyai tema tersendiri.

Kategori A : Tema Safari & Undersea
Kategori B : Superhero & Fairytale
Kategori C : Occupation

Persembahan : 2 minit untuk serlahkan bakat anak seperti menyanyi, menari, catwalk dan sebagainya dengan bimbingan salah seorang dari ibu bapa.


Maskot rasmi Guga Gaga. Masa ni best ada aktiviti Zumba open kepada semua kanak2. Siapa yang sporting akan terima ganjaran :)


Start pertandingan dalam pukul 2 petang. Kami sampai dalam pukul 12 tengahari. Jadi takdelah bosan anak ni sebab disediakan pelbagai permainan untuk semua kanak2.






Seriously suka sangat tema safari ni. Comel taw tengok pakaian diorang ni. Geram je..haha


Ni kategori sama sumayyah. Superhero. Kemain sado adik ni :)


Alahai comel je puteri duyung ni catwalk.


Adik Sofea ni datang dari Terengganu. Sporting betol dia menyanyi ikut melodi. Bukan senang ye anak2 nak berani berdiri depan orang awam. ramai yang menangis taw sebab takut dan juga letih nak tidur. Sebab event ni petang jadi kena lah redha dengan segala kemungkinan.


Abang Polis :)


Pramugari ni pandai sangat catwalk. Kategori C dah besar sikit jadi mereka ni tak berapa takut. Seronok je tunjuk bakat atas pentas. Petah bercakap dan pandai menyanyi.


Amboi maknya sporting habis ber Bollywood. kalau ena memang taklah nak menari. Hahaha..


Goku handsome. muka kacuk habis ! Yang ni comel sebab dah segak berpakaian Goku, tapi masak nasi goreng bertemankan lagu P. Ramlee. Kreatif la kan. Lain dari yang lain.


Para juri. Mesti kenalkan Dato Sri Salmah Ismail. Selalu bersama Dato Seri Vida.
Adik Fikry Kiki Ceria PopStar baru 14 tahun tapi nampak matang.


Adik ni pandai berlakon berlawan dengan ayah dia


Persembahan dari Fikry Kiki


Tahniah kepada pemenang bagi semua kategori. 
RM10,000 bagi 3 juara setiap kategori taw. Rezeki mereka dapat jadi duta prduk.
.
.
Haaaa.. Mana Sumayyah ????
.
.
.
V
V


Walaupon Sumayyah takde rezeki menang pada hari tersebut tapi dah menang di hati ibu & ayah taw :) Masa ni dia dah menguap banyak kali la tu pon nasib baik dia tak mengamuk dah pukul 3.30 petang tunggu turn.


Kategori A dan B ada kelonggaran kepada peserta sebab tak semua pandai cakap lagi. hehe. So memang mak ayah lah yang banyak mainkan peranan.


Haaa.. Yang best tu ada studio khas untuk ambil gambar sebagai kenangan. free je taw. 
Sponsor by PopStudio


Rezeki tak balik dengan kosong. Besar kan beg sumayyah, hehe. Hadiah bernilai RM500.


Hadiah yang diberikan oleh pihak Anugerah dalam beg besar tu. Memang berat. Rezeki untuk ibu & ayah jugak. 
Dapat Air kopi, Kismis, Air Penawar, Minyak Bebe, Yummy Vitamin, Pencuci Muka, Perfume, Brain Booster, Baju Tshirt, Baucer RM100.


Nak Sertai Pertandingan ???

Berita Baik, Anugerah akan umumkan nanti pertandingan baru untuk tahun ni. Jadi jangan lupa follow FB Anugerah untuk ketahui pertandingan seterusnya. Semoga ada rezeki :)

Last but Not Least. Tq reading :)

22 Chantiq Manis:

Nurzakiah Hanum said...

gembiranya

Kylie wenn said...

Cutenya pertandingan ini.. COngratulations on the winning! Nice price.. I love all the performances...

Zharif Azis said...

Wahhhh bestnya aktiviti sebegini. Menyaksikan kelincahan si kecil di atas pents. Sungguh berani ye semuanya. Paling menarik perhatian adalah pramugari tu. Serious comel dan sangat yakin.

Khai Artzfar said...

hahaah alahai comelnya dorang yang masuk. first time dengar pertandingan kanak-kanak yang dapat hadiah lumayan macam ni. rezeki dorang semua. tahniah!

The Fat Paw said...

Such a cute event! The kids look like they are truly enjoying themselves. Everything is so colorful. And baby superman, hahaha comel la his muscles

Ezna Ahmad Khalili said...

Comelnya derang. Ada yang takut ada yang berani. Costume pun comel2. Wahhhh Star Wars pun ada. Pramugari cilik tu pun comel. Alehaiiii cute!!!. Boleh la try to overcome stage fright di kalangan anak2 cilik ini.

Amanda Suria said...

Alhamdulillah Sumaiyyah dapat jadi finalist..takpe la x menang nanti masuk lagi untuk tahun depan punya plak..seronok tgok anak- anak yang cute mute ni..nasib baik takde yang buat perangai..penganjur kena la alert kalau event melibatkan kanak- kanak kena buat cepat kan..maybe bleh buat pagi ke..petang biasa diorang tido..

Afizah Abd Rahman said...

Tahniah Sumayyah. Kira ok lah tu sebab dapat masuk pertandingan akhir. Memang kreatif lah semua yang join ni. Hadiah pon lumayan juga tu.

MYPerodua Club said...

【 PERTANDINGAN AKHIR 】
👶🏻 GUGU GAGA BéBé Anugerah

Syukur, Alhamdulillah 😘 Jutaan Terima Kasih kepada pihak penganjur #BebeAnugerah kerana memberi peluang kepada Dhia Sumayyah Binti Eddie Fadzwan menjejaki kaki di program yang berprestij ini! "Magic IQ" diberi nama, Mempersembahkan! 1,2,3 Action 🎬

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=630858687258657&id=100010035943290

Mimi Azirah said...

Tahniah Sumayyah. Walauoun tak jadi juara tetap juara di hati mak ayah kan. Dapat juga hadiah. Suka tengok pwrandingan macam nih tengok gelagat anak anak

rubydotmy said...

Tahniah kak. Dapat produk pun dah jimat banyak kan. Hehehe. Ruby suka guna produk Anugerah ni. Serasi dengan baby dan ruby masa berpantang. Bagus kalau anak-anak dah berani cuba sertai program macam ni. Latih keberanian anak-anak. Ala-Ala macam public speaking kan. Hehe

Mek Onie said...

Ya Ampun, Sumayyah kenapa pincess sangat tu...comel yang amat... Nama GUGU GAGA BEBE tu pun sama, Allahu comel je,mihmihmih...Sporting anak akak..hee

AyuArjuna BiGoshh said...

wah hebatnya adik sumayah. adik memang berani tak semua anak2 berani ke hadapan tau. tahniah acik ucapkan. moga adik terus berjaya ya

Hanny Abdullah said...

Tahniah Sumayyah..walaupun tak menang tapi dapat jugak masuk pertandingan sebegini, Anak-anak sis dulu memang tak ada peluang langsung..hehehe.
Sure macam-macam kerenah kan masa pertandingan tersebut, seronok kalau sis dapat join sebab suka betul tengok kerenah anak-anak kecil ni

Hasif Hamsyari said...

Alahai! Comelnya semua! Tak apalah kalau kalah pun sebab masing2 adalah hero mak ayah juga kan! Mesti macam2 peristiwa comel berlaku waktu pertandingan tu. Boleh bayangkan meriahnya pertandingan ni! Apapun, semoga Sumayyah terus sukses dan menjadi kebanggaan mak dan ayah ya!

emi said...

Amboiii nama pertandingan pun comel betul haha. Adik2 ni punya costume pun cantik2 comel2. Tahniah buat sumayyah. Bagus bagi kanak2 join pertandingan macam ni sejak kecik. Untuk bina keyakinan diri.

Jia Shin Lee said...

Awwww the kids are just so cute, it melts my heart seeing them all dressed up in such cute little outfits. I love the mermaid one, she's just too adorable.

Sunshine Kelly said...

OMG! the kids are so cute... i cant tahan rasa nak peluk semua. Some of them actually can pose so well better than adults la. Too cute, wish that there will be more event like this.

Bro Framestone said...

Bestnya aktiviti seperti ini... If anak Bro dapat join / hadir.. mesti dorang suka...

I am LZ said...

Salam Ramadhan Ena..
Really proud of you.. In shaa Allah cuba lagi akan datang.

Zayani Zulkiffli said...

Aww comelnya!. Takpe sis, walaupun tak menang, tapi boleh simpan sebagai kenangan nanti. Lagi satu, naikkan keyakinan diri dia.

Arisa Chow said...

Looks like a fun day with the children, all of them look so adorable till i want to hug them!!