ツ Teman Tapi Mesra

PRINTCIOUS GIFTS - Create Your Photo Design


Zaman sekarang ni kebanyakan orang lagi suka DIY (Do It Yourself ) barang sendiri. Sampai bab pelamin pon nak DIY. Bukan saje sebab nak cut cost tapi kepuasan !!! 

Sampaikan surprise birthday gift pon ada runner hantarkan surprise. Fuhhh hebat zaman sekarang ni. Ada duit ada internet semua settle kan..

Ena tertarik dengan satu laman web ni yang berkonsepkan DIY iaitu PRINTCIOUS GIFTS cuma bezanya bahan telah sedia ada dan pengguna perlu custom design sendiri dalam 40% adalah hasil tangan pengguna. Best kan ??

Apa lagi memang teruja lah ena explore website ni. Rambang mata di buatnya sebab terlalu banyak jenis barangan yang boleh kita DIY.

Masuk webiste ni pon laju takdelah loading lama. Cara daftar pon sangat senang. Friendly user. Korang boleh Login via Facebook.


Diskaun 50% offer dan Penghantaran Percuma RM60 belian ke atas !


Selepas sahaja login, boleh update Profile dan terus shopping !


1. Pilih produk pilihan
2. Pilih design dan upload gambar
3. Edit tulisan dan warna
4. Tambah order


Betul tak ena cakap rambang mata kan. My favourite tshirt, cushion dan canvas. Top 3 checklist ena nak DIY.


Hadiah kan kepada yang tersayang pada Hari yang Istimewa !

Korang juga boleh hadiahkan kepada pasangan, anak, ibu bapa dan juga sahabat :



Ok yang menjadi pilihan ena adalah Tshirt couple. Hehe.. Pickup line tu rasa bersemut pulak. Sesuai untuk pasangan suami isteri. So ena nak buat hadiah sempena Anniversary kami yang ke 5 tahun sejak 15/11/13. 



Untuk melakukan pembayaran, boleh pilih senarai perbankan terpilih seperti di bawah ini


Lawati PRINTCIOUS GIFTS untuk melihat lebih banyak produk :




Tunggu next order ena ni sampai. Hasilnya memuaskan ke tidak ? Tak sabar nak melihatnya.

23 Chantiq Manis:

Julia Mahir said...

Best lah website ni. Kita pun suka print2 sovenir macam ni. Samda utk diri sendiri atau utk bagi hadiah kat org. Thanks tau share psl website ni.

Khai Artzfar said...

dulu khai pernah review juga, pastu siap buat kusyen lagi hahaah sampai sekarang berguna dan sayang. dorng hantar pun pantas . boleh recommend!

Kayathre Kay said...

This is very good. After this I don't have to stress myself and worry about what I want to gift others. Always searching gift for people is a tough job for me. I can do this for myself too. Looks very nice.

CXopportunities said...

Cx pon suka go through the website. Mesra pelanggan dan tidak loading. Design and tools pon simple tidak memeningkan. Senang nak cari dan tuju apa kita plan nak buat. Easy deal lah senang dengam printcious gifts ni. Suka!

Rawlins GLAM said...

Idea yang bagus untuk acara family day dan juga door gifts untuk event kan. Rawlins ada terbaca beberapa review yang menyatakan servisnya cepat dan memudahkan. Boleh la nak pertimbangkan untuk acara pejabat di masa akan datang.

Henry Tan said...

niceee i tried their service before too! quite fast and reliable! the variety of products they have is amazing too! one place to get it all

How to deal with markets ups and downs?

Wai Yee aka Rane said...

oh its good to customise gifts to give ppl. they would surely appreciate the gifts more. I like to receive personalised items too. That's so unique and nice

Mohamad Faris said...

Kite pun dh order ritu. Mmg best boleh customize design sendiri kan. Masih tunggu barang! Mmg recomended nk buat as present

alia farhan Said said...

Menarik kan gift2 kat sini.. Paling best sbb bokeh customade ikut mcm mana yg kita nak..tu yg penting kan.. Rasa nak buat jugak la letak gmbar family

penaberkala nuar said...

Murah jugak ye tempah barang kat sini. Tak pernah try lagi order kat sini. Nanti boleh cuba print tshirt atau bantal ke kat sini. Nak tempah souvenirs atau gift pun mudah la lepas ni

Siti Yang Menaip said...

buat DIY lagi ada sentimental
value ^^

Hanny Abdullah said...

Sis masih belum order order lagi kat sini. Belum ada masa nak create design sendiri..boleh aje beli design yang dh sedia ada..tapi lagi best kalau boleh design sendiri. Nanti free sis terjah n buat

AyuArjuna BiGoshh said...

ayu suka dengan gift2 macam ni..sebab ada personal touch..kalau beli hadiah untuk kawan sempena birthday atau suami menginhatkan hari tertentu mesti rasa syok hehehe

Wawa Ashihara said...

dah lama tak buat custom design kat printcious gift ni.. yang best macam2 boleh kita pilih dan design sendiri kan.. kira macam homemade la tapi pihak printcious yang buat. hehehe....

Syafiera Yamin said...

wahhh bagus website ni boleh bagi hadiah pada orang yang tersayang.. nanti i nak create tag nama untuk anak anak cawana da gambar suami i hahah minum kopi terkenang kenang suami ku nanti heee

Mrs Liez said...

Sekarang mmg suka buat hadiah DIY sbab lebih bernilai. Dah ada printcious mmg seronok create hadiah dan barangan dengan gaya kita sendiri kan?.. liez nak cuba jugak la.. utk birthday husband bulan feb ni

Mek Onie said...

Wowww! Bagus servis di printcious ni kan, boleh buat banyak benda dan harga semua berpatutan. Orang ramai pun banyak pilihan nak buat servis yang mana dan setahu saya servis ini tidak perlu diragui lagikan.

Siti Rohaida Yusof said...

lama dah tak beli hadiah kat sini.Kalau dulu, birthday kawan² banyak akak buat kat printcious ni je..memang cepat dan mudah.ingat nanti nak buat lanyard kat sini la

Azni said...

I pernah gak buat. Mmg cantik kualiti dia. Hehehe buat poster gambar abam n anak sempena besday gitu hehe

Anonymous said...

Hi there, I log on to your blog daily. Your writing
style is witty, keep it up!

Saidila Lifestyle said...

tempat yg best nak print macam2 ..boleh jadikan barang hiasan atau kegunaan peribadi atau buat sebagai hadiah ....comel jer kan semua..paling best kita boleh design sendiri ikut apa yang kta nak

Auni Sofea said...

Awak pilih hadiah apa? Saya ambil magic mug, puas hati guna sampai sekarang :)

Etuza Etuza said...

Wah hadiah istemewa ..ada tak yang ada koller ..baju tshirta berkoller?