ツ Teman Tapi Mesra

Produk Bayi jenama CHOMEL khusus untuk kulit sensitif dan Ekzema


Teruja nak cerita produk CHOMEL ni sebab dah lama ena cari produk yang sesuai untuk anak. Sumayyah mempunyai kulit yang sangat sensitif. Dia tak boleh pakai bedak talkum dan lotion sembarangan. Mudah naik ruam pada leher. Selalu juga tukar produk tapi still standby ubat khas untuk sapu ruam. Kini masalah ena dapat diselesaikan setelah mecuba rangkaian produk CHOMEL buatan Malaysia ini.

SEMULAJADI, SELAMAT, BERKESAN & MESRA ALAM

Kulit Bayi 3 kali lebih nipis !!!
Kulit bayi adalah nipis, mempunyai keresapan bagaikan span dan lebih cepat hilang kelembapan daripada kulit dewasa..



Teruja unboxing..hehe. Apa tak nya CHOMEL taw kotak dia ada gambar baby. Sangat pantas penghantaran menggunakan CITYLINK.


⏩ Bahan semulajadi, No sintetik
⏩ Bebas bahan silikon dan minyak mineral 
⏩ Diperbuat daripada bahan berasaskan tumbuhan
⏩ Dermatologi diuji untuk kulit sensitif
⏩ Hypoalergenik, tidak akan menyebabkan reaksi alahan
⏩ Disahkan HALAL oleh JAKIM Malaysia



Kulit anak sensitif dan alami Ekzema ?? 
Kegatalan, kemerahan, kelepuhan, kulit kering, bengkak, kelupasan, pendarahan, keradangan dan kerengsaan.
.
.
Jika "YA".. Kena cuba produk CHOMEL


1. BABY HEAD TO TOE WASH 500 ml (RM34.90)


<< PH seimbang dan bebas sabun >>

<< Membersih tanpa mengeringkan >>

<< Mengandungi Vitamin C dan E untuk melegakan kulit agar sihat dan lembut >>


2. BABY DAILY LOTION 500 ml (RM34.90)


<< Losyen lembut dan serba boleh membantu menenangkan, melembabkan dan menyokong keseimbangan kelembapan semulajadi kulit >>

<< Mengandungi Vitamin C dan E untuk melegakan kulit agar sihat dan lembut >>


3. BABY WIPES 30 sheets (RM6.90)


<< Sangat tebal dan tahan lama >>

<< Khas untuk bahagian sulit bayi, sebelum dan selepas makan, permainan dan travel >>

<< Mengandungi Vitamin C dan E untuk melegakan kulit agar sihat dan lembut >>


Untuk melihat rangkaian produk cucian dan penjagaan kulit boleh layari laman web chomelbaby.com

24 Chantiq Manis:

Auni Sofea said...

First time kenal produk ni masa baca pasal baby wipes, tapi tak pernah cuba lagi. Tak perasan pulak brand ni masa shopping barang anak..

Sis Lin said...

Mesti wangi aje bauannya kan..bau baby,..

Anonymous said...

Hello! This post couldn't be written any better! Reading
this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this.
I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good
read. Many thanks for sharing!

Syafiera Yamin said...

yeap kulit bayi sememangnya sangat nipis, tu sebab kena pakai formulasi yang sesuai untuk kulit mereka dan sebolehnya kena bebas dari bahan kimia yang berbahaya.. kan... untung baby nowadays produk kecantikan je dah mahai mahai tapi bebas paraben what a great deal !

amirnawawi said...

Wah! banyak jugak produk Chomel ini ya. Produknya pun memang comel dan menarik. Sesuai dengan nama Chomel tersebut.

Baguslah ada produk sebegini, selamat sikit untuk anak-anak kecil kita gunakan.

Chris Sella said...

Tak penah pun tau pasal produk ni seebelum ni. Tapi macam best pula, packaging pun cantik.

Lily S. said...

i personally love their products and so far it's been working pretty well for my boy who has sensitive skin

Jaja Zaleha said...

Produk Chomel ni tentu kelegaan besar buat ibu-ibu yang ada masalah kulit bayi terlalu sensitif tu kan.. harap ia membantu :) terima kasih kongsikan produk ni, tentu bermanfaat buat mereka 😊

Mek Onie said...

Sebelum ni ada baca gak pasal produk CHOMEL ni, sungguh comel produk dan design dia. Suka tengok baby wipes tu ❤️

JMR said...

Produk utk bayi memang kena cari yg btol btol sesuai. Kalau tak guna betol berkualiti, akan beri kesan buruk kepada bayi..

Hanny Abdullah said...

Bagus jugak ya produk Chomel ni..dibuat dari bahan semulajadi. Anak-anak kulit mereka masih lembut dan sensitif so memang kena gunakan produk bebas dari bahan-bahan yang boleh membuat kulit mereka rosak

penaberkala nuar said...

Baru tahu pasal produk chomel ni bila baca kat blog kawan2. Bagus produk ni, boleh guna untuk baby dan kids. Yang penting selamat dan bermanfaat

Nadia Johari said...

Bagus produk Chomel ni..produk bebas alkohol , bebas paraben semua. Memnag sesuai untuk anak-anak..Wah untuk ekzema sekali erk..bgus kan..so kalau ada anak ekzema better pakai produk chomel je

danan wahyu said...

wah tak mudah memilih produk mandi untuk bayi, apalag di jaman sekarang. i think its nice informattion untuk ibu ibu baru yang memiiliki bayi

CXopportunities said...

First of all cx nak cakap, cantiknyaaa gambar!!! Pandai ambil! Nice one! Huhu. Chomel memang best! Semuanya plant based amd natural. Suitable for kids and eczema skin. Cx Cx suka sangat lotion dia. Wangi dan tak melekit pon. Lepas sapu je terus meresap ke dalam kulit dan stay stay melembkan. Best sgt!

Julia Mahir said...

Kita pun suka Chomel jugak! Kita mmg carik yg takde SLS and Paraben so jumpa si Chomel ni, mmg excited sbb guna coconut oil based.

Henry Tan said...

ohhh suitable for esczema too? that's very good! yes it's important that for newborn baby or young kids to use body wash or shampoo that is gentle to their skin and without all those chemical

How to deal with markets ups and downs?

Zharif Azis said...

Alahai comelnya produk Chomel nie. Secomel namanya. Nie kalau budak2 nampam nie, mahunya jadi toys dorg nie. Aduii comel sangat design dia. Baguslah produk nie utk kanak2 yg ada masalah kulit.

ina said...

dah pernah guna chomel ni,, sanitizer,hand wash dan detergent.. bagus sangat.Memang produk bebas paraben. Anak iNa sebab dia ekzema.. memang kena xtra care

Tekkaus said...

Memang sudah lama telah dengar produk chomel ini yang memang dirumus khas untuk si kecil kan? Plant-based dan amat gentle untuk kulit si kecil kami. :D

Wai Yee aka Rane said...

I have heard of the brand. so proud of produk CHOMEL buatan Malaysia ini. I think it's best to use natural skincare for the babies. their skin is very thin and need TLC care.

Mawardi Yunus said...

Wah comelnya pakaging dia. sesuai dengan nama brand. first time dengar brand chomel ni.

alia farhan Said said...

Chomel ni a good product. Akak pernah pakai yg hand wash dia. Bagus gila sebab gentle ja on skin

danan wahyu said...

dimana saya bisa dapat produk luar biasa ini di johor bahru, akhir pekan ini akan berkunjung ke sana