ツ Teman Tapi Mesra

Jus Kurma Delima TAMARe untuk Ibu Hamil dan Menyusu

TAMARe - Tiada lagi penat Energy Booster !

Ena nak sharing jus kurma yang sedap dan berkhasiat. Ena dah consume sebelum bulan Ramadhan ni so memang bagus untuk badan kekal bertenaga. Eh .. Ena tak pregnant buat masa ni lagi tapi boleh minum taw ! So jangan gusar bermula kanak-kanak umur 2 tahun sehingga dewasa boleh cuba sebab tiada bahan terlarang, tanpa gula tambahan dan tiada bahan pengawet.

So ada 2 jenis jus yang ena dah cuba dan berikut adalah kelebihannya.....


TAMARe JUS KURMA DAN DELIMA


IBU HAMIL & BAYI DALAM KANDUNGAN

Baik untuk merangsang saraf
Mengurangkan "Morning Sickness"
Mengurangkan risiko demam kuning
Mengurangkan risiko bayi pramatang
Membantu dalam masalah HB rendah
Menguatkan tulang, gigi, kuku & rambut


IBU MENYUSU

Susu badan lebih pekat
Mengecutkan rahim ibu
Menstabilkan hormon ibu
Mencantikkan dan melembutkan kulit
Membakar lemak & menurunkan berat
Meningkatkan pengeluaran susu badan


DEWASA

 Menambahbaik sel kulit mati
Menstabilkan kadar kolesterol
Melambatkan proses penuaan
Menambahbaik imunisasi badan
Mencantikkan & melembutkan kulit
Menguatkan tulang, gigi, kuku & rambut


KANAK-KANAK 2 TAHUN KE ATAS

Badan fit dan bertenaga
Membantu dalam menghafal
Membaiki & menguatkan usus
Melindungi dari terkena penyakit
Menyokong pertumbuhan kanak-kanak
Terus memberi tumpuan dalam pembelajaran


REVIEW

Rasa tidaklah terlalu manis dan terlalu masam. Just nice. Jadi tak perlu risau kalau takut rasa masam ekstrak dari buah delima. Combination rasa sedap.


TAMARe PREMIUM AJWA



DEWASA

Penawar racun
Menjaga jantung
Memberi tenaga segera
Mengatasi masalah anemia
Menguatkan imunisasi badan
Menguatkan tulang, gigi & kuku
Mengandungi serat dan potasium yang tinggi
Mengatasi masalah pencernaan dan penghadaman


REVIEW

Khasiat dan peringkat umur sama seperti Jus Kurma dan Delima. Cuma ena lagi suka perisa kurma Ajwa sebab lebih lemak. Tetapi tidak terlalu manis. Pati jus sangat pekat dan sedap !


CARA MINUM BOLEH RUJUK SINI MENGIKUT PERINGKAT UMUR


Boleh layari laman sesawang berikut untuk lebih detail :



515 United We Win bersama Domino's Pizza dan Mobile Legends

Domino's "Unite" dengan Mobile Legends dalam 515 Quest menewaskan kegelapan

Baru-baru ini ena telah menerima jemputan media di Domino's Pizza Party di Ayer Keroh, Melaka untuk kempen terbaru "United We Win" bersama Mobile Legends". Dalam kempen ini, pelanggan boleh merebut tawaran hebat bersama Domino's dan berpeluang bertarung bersama-sama rakyat Malaysia lain menyelamatkan dunia di dalam game "Mobile Legends : Bang Bang!"

Ditubuhkan oleh Moonton, permainan popular Mobile Legends : Bang Bang telah dipilih sebagai acara pingat di Sukan Asia tenggara (SEA) 2019 yang akan berlangsung pada bulan November di Filipina. Wahh teruja kan???? 

Malaysia adalah antara beberapa negara yang akan melancarkan kempen global Mobile Legends '515 Unite Day' yang bakal menghimpunkan para pemain dan individu lain untuk menyelamatkan dunia.


Apa itu "515 Unite Day"?

Pelbagai promosi hebat bawa pulang '515' Domino's termasuk Personal Pizza daripada harga RM5 yang memberikan penjimatan RM7.90 dan Regular Pizza daripada harga RM15 untuk penjimatan RM14.90. 

Personal Pizza serendah RM5 ialah tawaran nilai luar biasa Domino's sejajar dengan matlamat jenama untuk membawakan tawaran Ohsem Hari-Hari kepada rakyat Malaysia.

Mempunyai 13 perisa untuk dipilih menerusi Ohsem hari-Hari sepanjang minggu.


Bersatulah wahai wira dan wirawati Mobile Legends. Selamatkan dunia dengan gear edisi terhad. Tingkatkan peluang anda untuk menang dengan mendapatkan pizza personal dari RM5 atau pizza sederhana dari RM15 harini !


Menurut Linda Hassan, Naib Presiden Kanan Pemasaran, Domino's Pizza Malaysia dan Singapura, "Di Domino's kami tetap berpegang teguh pada janji kami 'It's All About You'. Kerjasama kami dengan Mobile Legends bagi kempen 'United We Win' mencerminkan janji Domino's untuk membawakan pengalaman baharu dan menarik kepada pelanggan serta merapatkan silaturrahim menerusi pizza dan gaming."

Mobile Legends ialah platform yang sesuai untuk memberi peluang kepada masyarakat untuk bersama-sama menikmati permainan esports kegemaran mereka dan rakyat Malaysia dapat menikmati tawaran '515' yang luar biasa bersama rakan-rakan dan orang tersayang di dalam kempen ini.


Menyeru semua wira-wira penyelamat dunia untuk berkumpul di lokasi berikut jam 12 tengahari - 6 petang. Anda berpeluang memenangi :

1. 515 United We Win Goodie Bag 
2. 515 United We Win Tshirt
3. 515 Figura MIYA edisi terhad
4. Hyper X Cloud Earbuds


Kami berpeluang merasa menu baru Domino's Royale Salted Egg.. Sila lah bertahan di bulan Puasa ni.... ..............


3 jenis Royale Pizza limited time offer "Eggstra Shiok".


Royale Cheesy Stix sentuhan emas ke breadstix. Sedap gilerrr...Please lah grab tengah promosi ni, Tak masin pon. Just nice.


Royale Chicken Wings mengandungi telur masin dan aroma daun kari ni berhantu makan. Juicy dengan perapan yang enak. 


Tamak haloba kat situ :)


My first ranking ! Kalau korang hantu cheese macam ena memang wajib grab ni. Royale Tuna Pizza.


Kedua sedap Royale Delight Pizza. 


Ketiga Royale Chicken Pizza. Yang ni bagi ena biasa saje.


Banana kaya Dessert. Yang ni ena tak berapa minat mungkin rasa pelik bila manis. haha..


Untuk keterangan lanjut tentang kempen sila klik pautan :

Kurta Moden KACAX Rekaan Ekskusif Baju Raya 2019

KACAX "ULTIMATE DIFFERENCE"
"Lambang Jejaka Unik, Kemuncak Perbezaan, Kepuasan Jadi Nyata"


Assalamualaikum dan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada semua umat islam. Ehh.. Korang mesti pelik awalnya beli baju raya? Of course lah ena cari awal sebab pernah terkena 2 tahun lepas hantar sebelum puasa taw tapi siap petang raya. hukhuk.. Serik mak. 

Senang beli sikit-sikit awal ni supaya dapat buat budget untuk beli barang raya lain. Dan kebetulan masa ena survey dekat Facebook, Butik KACAX tengah buat promosi. Laju lah kami ke Angsana JB Mall. 

Ena lebih suka beli yang ready made sebab saiz macam ena dan suami senang nak cari berbanding anak ena susah sikit sebab dia lebih tinggi dari usia.haha.  Baru 3 tahun lebih tapi baju kena saiz umur 4- 5 tahun. Mesti kena alter balik. Bab baju anak memang kena cari last part. 


Setiap tahun memang wajib cari baju raya di Angsana JB Mall sebab sini ibarat syurga baju raya. Banyak pilihan dan mudah nak cari. Ehh baju tunang, hantaran pon ena cari kat sini.haha.. So jangan tanyalah susah dapat parking dekat sini. Even Butik KACAX khas untuk pakaian lelaki tapi ena pulak yang rambang mata. Yelah nak matching di pagi raya kan.


Terpandang pulak kain songket cantik ni bermula harga dari RM145 sehingga RM9XX mengikut kualiti material.


Suami ena ni jenis yang suka pakai warna gelap, so dah cakap awal-awal taknak warna hitam or biru.haha.. Tahun ni nak pastel. 


Comel kan kurta budak lelaki.. Kalau ada anak lelaki boleh lah beli sepasang dengan suami. 

Kenapa kena pilih KACAX sebagai koleksi raya 2019???

1. Confirm akan jadi kacak dan sado selepas memakainya.
2. Memenangi award "Best Product 2017"
3. Sentiasa up-to-date rekaan mengikut trend dan menjadi pilihan ramai.
4. Mengeluarkan pelbagai warna bagi setiap batch mengikut kehendak pelanggan.
5. Setiap rekaan yang dikeluarkan sebanyak 10,000 unit dihasilkan dan cepat Out Of Stock.
6. Mengeluarkan rekaan "Limited Edition" untuk memastikan pelanggan tampil eksklusif tetapi harga mampu milik.


SENARAI KURTA MODEN KELUARAN EDISI RAYA 2019 REKAAN EKSKLUSIF KACAX

Semua rekaan ini adalah hak cipta rekaan pemilik butik sendiri iaitu Tuan Nik dan Puan Jamilah. Jadi jangan risau kalau nak cari baju untuk wanita boleh pergi ke butik JAMILAH (Level 4). Pasangan suami isteri ni ada 2 butik taw. 

KACAX telah mula bertapak sejak 2016 dan masih mengekalkan kualiti dengan kain di import dari luar negara dan rekaan eksklusif.



Semua color memang cantik dan lembut. Ena in love dengan Salmon color nombor 2 dari depan. Kalau suka lengan tiga suku boleh ambil design Kurta Vito.


Ni contoh Dusty Pink color. 



1. Cutting memang superb sedap dipakai.
2. Zip tepi, senang nak sauk pakai pantas.
3. Kualiti material gred AAA.





Saiz sehingga XXXL mengikut design. Untuk Kurta Caprio ni boleh pakai dalam keadaan lengan panjang atau pun nak lipat sampai ke lengan. 2 2 cantik. Warna mustard cantik tapi biasalah suami tak minat. huhu..


Fabrik cotton sedap dipakai, modern style, cutting regular fit, poket dengan ribbon eksklusif dan mesra wuduk.




LIMITED EDITION KURTA ANDRO


Ok yang ni special cuma ada 1 color sahaja iaitu hitam. Cuma bahagian poket dada ada 2 design berbeza mengikut saiz. yang ni memang dah tak banyak stok ye. Kalau suka Kurta teluk Belanga boleh pilih design ni.Sangat cantik dan material sejuk.



Baju melayu Slimming pon ada jugak taw. So jangan risau kalau tak minat kurta. Kemeja juga ada di jual disini. 2 jam pilih baju sebab dah rambang mata. haha. Yang ni Batch 1 color.


Yang ni Batch 2 color. Color peach depan hot selling.

LAYAK SERTAI PERADUAN "BUY & FLY" 

Sambil membeli boleh lah cuba nasib untuk sertai peraduan. Mana tahu rezeki dapat tiket penerbangan percuma ke China, Vietnam dan Indonesia :)


Belanja minimum RM100 di dalam satu resit di Butik KACAX & Butik Jamilah, lengkapkan borang peraduan dan hantar kepada pihak penganjur mengikut terma dan syarat. Boleh rujuk pada belakang borang peraduan.

Keputusan penuh akan diumumkan dilaman FACEBOOK rasmi KACAX & BUSANA JAMILAH



Let's go Fly !!!


Sukalah suami, isteri yang belanja :)


Yang ni cerita best. Hehe. Mula-mula tak perasan pon. Suami ena lah cakap kita kan pernah beli baju kat butik Jamilah. haha... Serious masa ni baru tahu owner yang sama untuk 2 butik berasingan. Tahun lepas ada promosi di Busana Jamilah, ena beli sedondon dengan baju anak. Memang cun dan tak payah gosok pulak tu. Siap ada mesin jahit boleh alter terus dekat butik. Pasti repeat lagi :)


Open Booth 1 di Level 2.


Open Booth 2 di Level 2.


Nak cuci mata tengok design cun, trending lagi kacak bergaya boleh tengok pada laman sesawang berikut :-



Alamat Butik KACAX : L3.41, Level 3, Angsana JB Mall, Johor Bahru, Johor (Berhadapan kedai buku BADAN BOOKSTORE)

Alamat Booth KACAX : Lot 23&24, Level 2 (Berhadapan HABIB)
Lot 27, Level 2 (Berhadapan Kedai cermin mata NIKON)


BUTIK KACAX NAK BAGI DISKAUN 20% SAH SEHINGGA 27 MEI 2019 SAHAJA !!! 🤯🤯
.
.
1. Jika pembelian melalui online hanya klik pada link wasap di bawah ⮟⮟⮟

2. Jika hendak walk in terus ke Butik Kacax Johor Bahru, 
SILA SCREENSHOT PROMO BLOG TINYNASWEET 
untuk layak mendapatkan diskaun.

Metrix Scale Resources Pembekal Alat Timbang dan Sukat di Johor dengan Harga Murah

Alat Timbang dan Sukat digunakan secara meluas di dalam industri untuk pelbagai bidang. Paling mudah kita boleh nampak adalah masa nak beli sayur, mesti ada penimbang digital kan?? Ini merupakan alatan sukat yang penting untuk menimbang berat dan mendapatkan ukuran jisim yang betul dan tepat. Tapi tahu tak alat penimbang perlu renew?? ini penting untuk mengekalkan kualiti barang.


⇉⇉⇉⇉ Lesen Timbang dan Sukat melibatkan 3 jenis lesen iaitu :

1. Lesen membuat, membaiki dan menjual Alat Timbang dan Sukat.
2. Lesen membaiki dan menjual Alat Timbang dan Sukat.
3. Lesen menjual Alat Timbang dan Sukat.

Metrix Scale Resouces menyediakan perkhidmatan kepada kedai-kedai runcit, pasar-pasar dan industri lain dengan harga yang berpatutan. 

Untuk warga Johor Bahru tidak perlu gusar kerana Metrix Scale Resources syarikat berdaftar, bersedia untuk membantu menyelesaikan masalah para peniaga iaitu menjual, servis, repair dan renew lesen Alat Timbang dan Sukat.

Perkhidmatan yang disediakan untuk Alat Timbang dan Sukat



Pembeli dari Osman Goat Farm, Johor Bahru.


Pembeli dari Kedai Runcit JAMSHI, Senai.



Stamping Weighing License



Comanche Brand 25 kg / RM450


Pricing TS Brand 25kg / RM350


Pilot Brand 150kg


Pembeli daripada Kota tinggi (Pemborong dan Pembekal hasil Pertanian)

ALAT PENIMBANG PERLU CALIBRATE SETAHUN SEKALI

Kita sebagai pengguna perlu tahu bahawa peniaga perlu renew dan calibration penting untuk memastikan bacaan tepat. Boleh dilihat pada alat penimbang ada tarikh expired.




Calibration date

Apa risiko  yang dihadapi oleh peniaga jika tidak mengikut undang-undang???

1. Dikenakan saman dan Alat Timbang boleh dirampas oleh Pihak Penguasa.
2. Waktu operasi yang tidak terduga.
3. Kualiti produk rendah.
4. Masalah proses dan audit.
5. Masalah ulang ukur dan penarikan produk.


PESALAH BOLEH DI DAKWA DI BAWAH AKTA TIMBANG DAN SUKAT 1972 dan alat timbang sukat boleh disita ataupun dirampas oleh pihak Kerajaan.

Ini adalah bertujuan dapat mengawal selia timbang dan sukat untuk tujuan perdagangan dan memastikan menepati spesifikasi yang ditetapkan oleh Penyimpan timbang dan Sukat.

"Testimoni Pelanggan"

"Good Work. Service is given good" by Danil.

"Service Tip Top" by Liza Haryani.


Hubungi Pemilik :

👱 Nama Pemilik : Nurfirdauzi b Mohamed Tah

📲 Contact No : 017-692 3085




🛐 Alamat : No 67-02 Jalan Setia Tropika 1/8, Taman Setia Tropika, 81200 Johor Bahru, Johor Darul Takzim.