ツ Teman Tapi Mesra

Jus Kurma Delima TAMARe untuk Ibu Hamil dan Menyusu

TAMARe - Tiada lagi penat Energy Booster !

Ena nak sharing jus kurma yang sedap dan berkhasiat. Ena dah consume sebelum bulan Ramadhan ni so memang bagus untuk badan kekal bertenaga. Eh .. Ena tak pregnant buat masa ni lagi tapi boleh minum taw ! So jangan gusar bermula kanak-kanak umur 2 tahun sehingga dewasa boleh cuba sebab tiada bahan terlarang, tanpa gula tambahan dan tiada bahan pengawet.

So ada 2 jenis jus yang ena dah cuba dan berikut adalah kelebihannya.....


TAMARe JUS KURMA DAN DELIMA


IBU HAMIL & BAYI DALAM KANDUNGAN

Baik untuk merangsang saraf
Mengurangkan "Morning Sickness"
Mengurangkan risiko demam kuning
Mengurangkan risiko bayi pramatang
Membantu dalam masalah HB rendah
Menguatkan tulang, gigi, kuku & rambut


IBU MENYUSU

Susu badan lebih pekat
Mengecutkan rahim ibu
Menstabilkan hormon ibu
Mencantikkan dan melembutkan kulit
Membakar lemak & menurunkan berat
Meningkatkan pengeluaran susu badan


DEWASA

 Menambahbaik sel kulit mati
Menstabilkan kadar kolesterol
Melambatkan proses penuaan
Menambahbaik imunisasi badan
Mencantikkan & melembutkan kulit
Menguatkan tulang, gigi, kuku & rambut


KANAK-KANAK 2 TAHUN KE ATAS

Badan fit dan bertenaga
Membantu dalam menghafal
Membaiki & menguatkan usus
Melindungi dari terkena penyakit
Menyokong pertumbuhan kanak-kanak
Terus memberi tumpuan dalam pembelajaran


REVIEW

Rasa tidaklah terlalu manis dan terlalu masam. Just nice. Jadi tak perlu risau kalau takut rasa masam ekstrak dari buah delima. Combination rasa sedap.


TAMARe PREMIUM AJWA



DEWASA

Penawar racun
Menjaga jantung
Memberi tenaga segera
Mengatasi masalah anemia
Menguatkan imunisasi badan
Menguatkan tulang, gigi & kuku
Mengandungi serat dan potasium yang tinggi
Mengatasi masalah pencernaan dan penghadaman


REVIEW

Khasiat dan peringkat umur sama seperti Jus Kurma dan Delima. Cuma ena lagi suka perisa kurma Ajwa sebab lebih lemak. Tetapi tidak terlalu manis. Pati jus sangat pekat dan sedap !


CARA MINUM BOLEH RUJUK SINI MENGIKUT PERINGKAT UMUR


Boleh layari laman sesawang berikut untuk lebih detail :



22 Chantiq Manis:

Essen Barracuda said...

Terimakasih banyak infonya,.

maszull said...

assalamualaikum tiny...aduhhh nampak sedap jer...

Anum said...

penuh khaisat

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

sedap jus ni, alamak, kecur pulak

Sunah Sakura said...

mesti sedap kan sebab dibuat daripada kurma ajwa yang berkualiti

atiehilmi.com said...

buah kurma memang banyak khasiatnya kan.. saya pun amalkan kurma sebagai salah satu menu diet anak-anak.. alhamdulillah.. cergas dan bertenaga sepanjang hari..

Anonymous said...

Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you may be
a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come
back down the road. I want to encourage you continue your
great job, have a nice evening!

saidila said...

nampak pekat jusnya , gabungan kurma dan delima pulak , bahan pun dah bagus harap kesan dia pun bagus juga ...

Huzaini Ismail said...

Nampak macam sedap je jus kurma ni tambah2 kurma ni salah satu makanan sunnah. Banyak khasiat rupanya jus kurma ni.. Nice sharing.

Nina Mirza said...

Rumah Nina sentiasa ada kurma. Biasa nina rebus bikin air. Ada gini lebih mudah bawak Travel. Bagus ni

Fadzi Razak said...

Diaorang pakai kurma ajwa? Tu kira kurma paling bagus kan. Siap ada campur kurma dan delima lagi satu tu. Sesuai sangat untuk orang orang mengandung dan menyusu ni. Tambah tenaga untuk kita

Hanny Abdullh said...

Bulan puasa ni, masa sahur memang sis minum susu kurma..kenyang sampai berbuka, lagipun banyak khasiat. Dah ada jus ni lg senanglah minum cam tu selalu

Mahamahu said...

Melambatkan penuaan tu yang best hehehe walaupun usia dah lebih tapi tetap awek muda hehehe nak cuba juga lah produk Tamare ni hurmmmm nampak macam sedap....

Dik Bee said...

Khasiat kurma memang tak dapat disangkal lg tapi tula, dah jadi kebiasaan kurma hanya muncul di meja makan time bulan puasa je. Harap-harap bila ada jus ni boleh la dapat khasiat kurma sepanjang taun

mrsliez said...

Buah kurma mmg macam2 yang bagus sebenarnya. Bukan je makanan sunnah tp kebaikkan dia luar biasa. Utk anak- anak dewasa ibu mengandng mmg sangat bagus. Kak liez mmg suka mkn kurma.. anak-anak lagi la berebut kalau dapat mkn kurma

Farhana Jafri said...

suka rasa delima combine dengan kurma mesti balance cantik je dah la banyak khasiat dalam satu botol. Berbaloi beli untuk semua peringkat umur

Zharif Azis said...

khasiat kurma memang banyak tak dapat disangkal lagi. memang selalu amalkan makan kurma dalam pemakanan. either buat just atau makan macam tu saja. skrg dh ramai yg hasilkan produk berasaskan kurma. which is great !

AyuArjuna BiGoshh said...

Not bad la produk ni. Supplement yang ramuannya sedia maklum kita tahu kebaikannya. Kena dapatkan untuk famili satu ni

AlongMurni said...

Banyaknya khasiat jus kurma n sesuai utk semua peringkat usia.. AM mmg suka minum jus kurma.. Sahur pun mmg blend kurma +susu .. Nnti AM nak beli juga la utk seisi keluarga minum

dr-Life said...

wow.. jus kurma... i never try before yet.. this seems yummy and good one... wanna try this as well

Kayathre said...

Buah kurma sangat baik untuk kesihatan. Sesiapa tak suka makan buah terus boleh la minum jus macam ini. Lagi senang.

Sunshine Kelly said...

Wah this one pregnant mothers and children also can take, thanks for the info.