ツ Teman Tapi Mesra

Pakej Percutian Ke Korea Mesra Muslim dengan ARBA Travel & Tours

RANCANG PERCUTIAN BERSAMA PASANGAN

Sepanjang kami berkahwin, ena pernah pergi travel ke Indonesia saje itu pon atas faktor kerja. Pendapat ena lebih seronok bercuti bersama pasangan sebab feeling tu berbeza. So ena plan nak pergi bercuti ke Korea tapi tunggu masa yang sesuai. Husband pon baru habis PJJ dan ena pon tengah pregnant, tak boleh nak travel jauh untuk masa terdekat. Rasanya lagi seronok bawa anak bersama kan tengok culture di negara orang.

Persediaan sebelum melancong ke destinasi pilihan.

1. Masa. 
Yes bagi ena ni penting sebab kena fikir faktor kerja suami yang kena selalu standby demi keamanan negara terutama cuti beku. Sebabtu kami banyak holiday dalam negara dan terdekat untuk elak emergency on duty. Yang penting kualiti bersama.

2. Tetapkan lokasi pelancongan.
Ena memilih Seoul, Korea sebab keinginan tinggi untuk melihat keindahan Pulau Nami iaitu lokasi popular pengambaran K-drama "Winter Sonata". Selain itu ena dan suami sangat meminati rancangan "Running Man". Nampak tak pengaruh Korea tu camne :) Bila minat kita sama mudahlah nak rancang bersama. 

3. Tetapkan musim pilihan.
Ena lebih suka musim sejuk sebab syok masuk SnoWalk @ i-City, so nak rasa pengalaman itu secara semulajadi di sana.

4. Tetapkan simpanan travel.
Budget penting supaya kita dapat mengawal perbelanjaan yang tidak terduga. Lagi-lagi kalau ena nak pergi musim sejuk. Kos perbelanjaan persiapan sebelum pergi perlu di ambil kira dan berapa jumlah kos setiap orang.

5. Pilih Agensi Pakej Pelancongan yang berbaloi.
Travel agency penting supaya kita tidak mudah ditipu atau menyebabkan kerugian. Pastikan pakej itu berbaloi dengan wang yang digunakan. Lebih-lebih lagi macam ena takde pengalaman ke sana, mesti nak cari servis yang berkualiti dan dipercayai orang ramai.




Semoga impian menjadi kenyataan :) :) :)
.
.
Bila dah selalu survey travel agency yang ada, ena tertarik dengan servis dari syarikat ini yang "MESRA MUSLIM"
v
v
v
v
ARBA TRAVEL & TOURS PAKEJ PERCUTIAN MESRA MUSLIM


Kenapa  ARBA TRAVEL merupakan pakej yang berbaloi??? 

Korang tak perlu pening-pening nak fikir musim yang sesuai untuk pergi, barang apa perlu bawa, waktu bila nak pergi dan maklumat destinasi popular semuanya ada di SINI. Mudah untuk kita kenali diri dan pasangan pada musim bila yang kita rasa nak pergi melancong. Pilih musim dan buat tempahan kerana jadual penerbangan disediakan sepanjang tahun untuk 4 musim.


Memenangi pelbagai anugerah berprestij bukti ARBA TRAVEL menjadi pilihan orang ramai.

Senarai anugerah diterima :

⭐⭐⭐ 2017 ⭐⭐⭐
Syarikat travel agensi pertama dan satu-satunya dianugerahkan "Top 30  SME in Malaysia" oleh SME Corp Malaysia.


⭐⭐⭐ 2018 ⭐⭐⭐
Ini dapat dibuktikan kualiti perkhidmatan agensi pelancongan mereka apabila CEO dan COO ARBA Travel & Tours iaitu Encik Ammar Roslizar dan Encik Ammar Shahrin telah tersenarai di dalam "Forbes 30 Under 30 Asia 2018" bagi kategori Runcit dan E-Dagang.

⭐⭐⭐ 2018 ⭐⭐⭐
Top Nominees Ernst & Young Entrepreneur of The Year (EOY) Malaysia Awards


PERBEZAAN PAKEJ PERCUTIAN ARBA TRAVEL DENGAN YANG LAIN

1. Solat sangat dititikberatkan.
Itinerary lawatan disusun supaya menjaga waktu solat.


2. Makanan Halal terjaga.
Restoran dan makanan halal yang dipilih dipastikan HALAL. Team ARBA tinggal 5 tahun di Korea dan tahu status makanan halal sebenar disana.


3. Tour Guide mesra Malaysian.
ARBA Travel hanya memilih tour guide yang faham citarasa orang Malaysia dan mahir sejarah Seoul.


4. Pengangkutan disediakan lebih selesa.
Lokasi hotel strategik di kawasan bandar memudahkan pelancong untuk bersiar-siar, shopping dan rasa street food. Kebanyakan hotel ditempatkan agak jauh untuk 'cut cost'. Pengangkutan bergantung kepada pakej samada van atau bas.


5. Terdapat 3 pakej sesuai dengan budget.
Korang boleh pilih mengikut pilihan pakej samada PREMIUM, BUDGET atau SUPER JIMAT. Maklumat lanjut berkaitan 3 jenis pakej boleh klik DISINI.


 Jadi bagaimana ??? Ada rasa nak pergi Korea dengan lebih selamat daripada penipuan, diyakini pengalamannya dan mempunyai lebih daripada 200 testimoni positif ????

Jika berminat dan nak tahu info lebih lanjut boleh layari terus di bawah ini :