ツ Teman Tapi Mesra

Ubat Gigi Yunnan Baiyao Merawat Masalah Gusi Berdarah

***Sebelum baca entri ini, nak inform yang ena tidak sesuai menggunakan ubat gigi ini atas faktor mengandung. So yang menjadi model review adalah suami.
.
.
UBAT GIGI YUNNAN BAIYAO BERASASKAN BAHAN HERBA CINA



Yunnan Baiyao adalah formulasi herba yang dicipta pada tahun 1902 dan telah disesuaikan untuk digunakan dalam penjagaan mulut sejak 2005. Slogan “An extraordinary toothpaste” membantu melindungi gusi, mengekalkan kebersihan mulut dan menyegarkan nafas.



Pada awal tahun 2000, Yunnan Baiyao Group menerima beberapa maklumat mengejutkan."Apabila gusi saya berdarah, saya mencampurkan serbuk ubat Yunnan Baiyao ke dalam ubat gigi biasa untuk menghentikan pendarahan." Laporan pengguna mencampurkan Yunnan Baiyao ke dalam ubat gigi mereka atau menerapkannya secara langsung kepada gusi tidak dijangka. 

Syarikat mereka melihat laporan dan penyelidikan ini menunjukkan bahawa tidak hanya Yunnan Baiyao dapat menghentikan gusi dari pendarahan, ia juga meningkatkan kesihatan gusi dan membantu mencegah gingivitis.



Pada tahun 2005, Kumpulan melancarkan ubat gigi Yunnan Baiyao pertama. Setelah bertahun-tahun penyelidikan dan perumusan, kami telah menghasilkan ubat gigi yang menggabungkan warisan Cina yang terbaik dengan teknologi moden. Bahan-bahan premium berfungsi seiring dengan Yunnan Baiyao proprietari kami untuk mencipta ubat gigi berfungsi yang berkesan merawat pendarahan, gusi bengkak, ulser mulut dan masalah gusi yang lain dan telah berkembang ke luar negara pada tahun 2012


KEBAIKAN UBAT GIGI YUNNAN BAIYAO

Melindungi masalah gusi berdarah
Membantu mencegah pembentukan plak
Membersihkan rongga mulut daripada nafas berbau
Membantu mengekalkan kebersihan gigi secara menyeluruh


PERINGATAN !!!

* Mereka yang mengalami masalah oral yang teruk atau pendarahan gusi yang disebabkan oleh penyakit harus mendapatkan nasihat perubatan profesional.

* Kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah dan ibu hamil tidak sesuai menggunakan ubat gigi ini.


CARA GUNA

Berus gigi sekurang-kurangnya dua kali sehari. Jangan telan.



Set ini mengandungi 2 jenis perisa iaitu Probiotik dan Mint



Ubat Gigi Yunnan Baiyao Probiotic  

Mengandungi probiotik yang direka untuk memerangi bakteria buruk di dalam mulut anda. Lindungi diri anda daripada masalah nafas dan masalah gusi sambil menghalang pendarahan gusi dengan bahan aktif Yunnan Baiyao. Bangunkan nafas segar dan kesihatan gusi yang lebih baik.


• Ia secara khusus dibuat untuk mengatasi nafas berbau, menggunakan teknologi R & D pergigian terkini, untuk nafas segar yang lebih lama.


• Probiotik ditambahkan pada aglomerat ubat gigi kita yang membahayakan bakteria dari rongga mulut anda yang memastikan kesegaran muktamad.


Ubat Gigi Yunnan Baiyao Mint 

Rasa pudina yang menyegarkan ditambah dengan rumusan herba Yunnan Baiyao akan memberi semangat senyuman dan mengekalkan kesihatan mulut anda dalam bentuk tip-top.


Mengandungi ekstrak Panax Notoginseng semulajadi, yang melawan nafas berbau, penyakit periodontal (karies gigi), gusi bengkak, dan penyakit gingiva (radang gusi).

REVIEW

Suami telah menggunakan selama 2 minggu. Walaupun tiada masalah gusi berdarah tetapi seorang perokok. Hehe. So sesuailah jugak untuk guna. Menurut review daripada suami rasa tidak puas mungkin sebab takde buih yang aktif seperti ubat gigi lain. Perisa yang suami suka guna adalah PROBIOTIC. Jadi kalau korang ada masalah yang tak berapa serious pada gusi boleh lah cuba. Haaa dimana nak dapatkan???


Jangan risau produk ini selamat digunakan dan halal. Boleh dapatkan di semua store Farmasi CARING.

MAKLUMAT LANJUT YUNNAN BAIYAO

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM

14 Chantiq Manis:

Sunah Sakura said...

mesti ada campuran herba jugak dalam ubat gigi ni kan?

Cik Puan Ena said...

Haah. Suami ckap xde buih. Nama pon perubatan herba cina hahaha.

Qeela said...

Oh mcm bagus juga yea ubat gigi ni..tp apa full ingredients dia yeaa, and adakah sbb ada campuran herba tu yg xsesuai unt some golongan tu?

Rawlins GLAM said...

First time Rawlins come across the brand. Rawlins suka produk berasaskan perubatan. Yang penting selamat digunakan

AyuArjuna BiGoshh said...

Ubat gigi ni nampak menarik.. terbaik kalau digunakan dalam kebersihan diri seharian

Fadima Mooneira said...

Good toothpaste to try. Is this product from China too? Thank you for sharing.

smartinvest101 said...

baru tau ada jenama ubat gigi yunnan bio ni. Kalau jumpa nanti saya beli.

Sis Lin said...

Tak pernah jumpa lagi...bagus juga ni ya..nanti nak try gak..

Princesa3290 said...

Wow boleh merawat gusi berdarah and ada dua perisa lagi! Produk yg patut dicuba!👍

Hanny Abdullh said...

First time dengar pasal ubat gigi ni. Mesti bagus sb ada pudina dan dr herba yg membantu masalah gigi dan gusi serta menghindar dr nafas berbau. Boleh lah cuba nanti ni

Mimie said...

Ubat gigi ni nampak bagus untuk dicuba. Kalau gusi berdarah time menggosok bolehlah cuba ubat gigi ni.

Airah Syahirah said...

Wah new brand ke before this tak pernah dengar. Nanti nak try la sebab I suka try ubat gigi baru

Alia Farhan said...

Ok.. First time dengaq pasai brand ni.. Nanti boleh la cuba.. Mana tau boleh kurangkan gusi berdarah ni kan

Aerill Hassan said...

Okay bolehlah cuba nnti. baru tau ada brand ni. selalu pakai yang dah biasa dengar dan popular dipasaran. :)