ツ Teman Tapi Mesra

Tiada Parut 'Stretch Mark' langsung ketika mengandung ! Ikut tips mudah ini.

Assalamualaikum...

Betapa bersawangnya blog ena ni lama tak update entri.. Sebenarnya dah banyak listing nak update..

InsyaAllah ada ilmu yang nak dikongsi.. Terpulang nak kata ena ni poyo ke apa setakat anak baru sorang tapi nak kongsi tips bagai..

TAPI tak salahkan nak kongsi ilmu yang kita dapat dari orang lain, kita survey and try it. Dah confirm berkesan so share it to alls..
.
.
.
.
<------TIPS PERTAMA ------>

Bila korang dah tahu je pregnant start early yang boleh, contohnya ena tahu preggy dalam 6minggu, SO DON'T WASTE YOUR TIME.. 

Jangan tunggu kandungan dah 5 or 6 bulan or dah keluar tanda parut tu baru nak risau ok! 

Mencegah lebih baik dari merawat. . . . . . . ...


<------TIPS KEDUA ------>

Pergi ke Guardian and cari minyak "COCOA BUTTER FORMULA" like this below sample.

Kenapa Guardian? Sebab selalu pergi Watson tak jumpa benda ni or mungkin just jual losyen. Minyak ni sukar nak jumpa tapi kat Guardian memang banyak. Not sure sekarang berapa RM tapi rate tak mahal.

Sepanjang preggy beli 2kali je.. sebab tahan lama.


<------TIPS KETIGA ------>

Mulakan guna seawal mungkin start tahu pregnant. Walaupun masa tu perut belum membesar n tak gatal lagi tapi pakai je awal. Selepas mandi sapu n gosok dengan lembut.

Bila kandungan makin membesar, masa tu memang gatal yang amat sangat..

Ena pon garu jugakla sebab tak tahan kan..Tapi garu lembut je. Then sapu lagi minyak tu.

InsyaAllah, ena selalu garu tapi tak pernah ada kesan parut sampaila bersalin..

Nurse pon puji perut cantik takde parut langsung :). 

Mudahkan?

"SEMOGA BERJAYA"

3 Chantiq Manis:

Anonymous said...

Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
It's always helpful to read content from other authors and use a little something from their websites.

Anonymous said...

It is really a nice and useful piece of information. I'm
glad that you simply shared this useful info with
us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

zaza iman said...

info bagus untuk bakal ibu-ibu..