ツ Teman Tapi Mesra

Lipmatte & Metallic Mary Kay 2-in-1

Sebenarnya ena kurang gemar menggunakan lipgloss or lipmatte sebab bibir ena jenis kering, So lagi suka guna lipstik seperti biasa.

Tetapi apa yang buat ena tertarik dengan lipmatte ni color sangat menawan dan still kekal lembab. 

Paling best adalah 2 in 1 dimana korang boleh gunakan sebagai lipmatte dan juga eyeshadow. 

Satu info yang korang perlu tahu adalah normal bila kita pakai lipstik akan melekat pada gelas ketika minum. hehe.. so korang tak perlu risau kalau lipstik tak kekal lama lebih dari beberapa jam kerana ia adalah selamat. Kalau korang pakai langsung tak boleh tanggal, better berjaga2 dikhuatiri ada kandungan plumbum ataupun produk itu fake. Dapat sesuatu????

Ada 5 pilihan warna. RM39 sebatang. Limited edition December 2018.


Warna Petal to the Metal membuatkan ena terpikat dan terus grab. Soft pink sesuai match dengan baju pink. Feminine look :)


In love this one !!!! Jimat masa dan jimat makeup 2 in 1 kelopak mata dan bibir. Senang nak apply. Hanya touch lipmatte di kelopak mata dan sapu rata menggunakan berus eye shadow.


Sangat lembut dan tidak terlalu menonjol. Kalau ada event yang ringkas sangat sesuai menggunakan color ni.


Mana satu pilhan hati korang ???

Jika berminat boleh terus ke wassap http://MKOnline2U.wasap.my

Cepat grab sebelum kehabisan stok..........

15 Chantiq Manis:

Farah Dinah Hassan said...

Cantik2 jugak warnaa diaa. 😍

Farahain ZFA said...

Cantik2 warnanya... Sweett sangat...

Mimi Azirah said...

Eh baru tahu kalau pakai lipmatte yang jenis tahan lama dan susah nak tanggal tu ada kandungan plumbum .Sebab ada beli satu lipmatte jenama antarabangsa ni kat drugstore memang tahan lama. Nak tanggalkan pun kena sental kuat kuat . thanks sharing. By the way cantik jugak lipmatte metalic mary kay ni

rubydotmy said...

Cantik-cantik warna dia, suka warna macam purple tu. nampak macam gelap tp bila pakai outstanding terus satu muka.

Kayathre Kay said...

I love lipsticks especially matte colours. These are very beautiful colours. I will check them out!

Rodiah Amir said...

Dulu seram nak pakai lipstick sebab ada satu mitos katanya boleh gelapkan bibir. tak tau la betul idok. tapi lipmatte ni cantiknya colour dia. Lagi untung boleh pakai jadi eyeshadow jugak. jimat..

Mouse Mommy Treats said...

menarik lipstick ni. Warna metalic pink dgn metalic gold tu pun lawa. Siap blh bubuh kat kelopak mata dan bibir skali. 2 in 1 dan matching jugak. Cun!

AyuArjuna BiGoshh said...

suka warna petal cantik dan fminin ..dan warna2 ni memang jens warna yang tengah in dengan pasaran kan...memang ramai yang dah pakai dan jadi trend juga

Wai Yee aka Rane said...

I have tried this range before. the colors are very nice and pigmented. also, it comes with very affordable price. what not to love kan ;)

alia farhan Said said...

Cantik betuk warna yg u pakai tu. I pun dah lama xpkai warna2 mettalic mcm ni... Tapi serius warna u pilih tu lawa gilos. . Siap bolej buat eye shadow eh. menarik sgt2 tu

MURNI NURUL AIN said...

AM suka la dgn color Hot Pink platinum dan strawberi Steel.. Menarik benor.. Sesuai utk yg berkulit gelap cam AM.. Leh la AM ushar lg barang Mary kay nnti

Nur Amni said...

Ramai gak cakap lipmatte maryky best
Tapi i never had a chance nak try sebab lipstick dalam beg banyak lagi belum habis
Kena guna yg ada samapi habis kalau tak nnti membazir haha

Kak Su said...

Amboii.. cantiknya, cam teringin lah pulak.. tapi kan.. ada ke sesape yang nampak bila akak tutup mulut ngan purdah ni hihi

JMR said...

Ramai pengguna Mary Kay ni kan. Produk bagus. Agen yg jual Mary Kay pun ramai gak. Ada yang berjaya kaw kaw jual produk MK

Suzlin Azreena Nordin said...

wow~ metal color are so in sekarang kan. nampak bold sangat!